Nijer, genellikle dünyanın en genç ülkesi. Neredeyse nüfusun yarısı ergenlik dönemindedir (%49).
Nijer, genellikle dünyanın en genç ülkesi. Neredeyse nüfusun yarısı ergenlik dönemindedir (%49).
Hindistan, hemen hemen her kategoride dünya üzerinde en çok çeşitliliği barındıran ya birinci ya da ikinci ülkedir.
En hızlı azalan nufüs Ukrayna. Ukrayna’nın bugün ile 2050 arasında nüfusunun %30 azalması beklenmektedir.
En çok vatandaşı yurt dışında yaşayan ülke Malta. Yaşanan sert ekonomik krizlere yüksek doğum oranının da eşlik etmesi neticesinde Malta ciddi boyutta göç vermiştir. Bu sebeple bugün çok sayıda Maltalı hayatını ülkesinin dışında sürdürmektedir.
Her ne kadar Vatikan, Monaco’dan daha küçük olsa da Monaco gibi üzerinde kalıcı oturma iznine sahip kimse olmadığı için Monaco kalıcı oturma iznine sahip kişilerin yaşadığı en küçük ülkedir.
Neredeyse tamamı balta girmemiş ormanlarla kaplı ülke Surinam. Topraklarının %91′i balta girmemiş ormanlarla kaplı Surinam’ın yarım milyonluk nüfusu ülkenin sahil kesimlerinde yaşamaktadır. Nüfusu %5′i, iç bölgelerde yaşamlarını sürdürmektedir.
Neredeyse hiç ağaç bulunmayan ülke Haiti. Surinam’ın aksine, skalanın öteki ucunda Haiti bulunur. Ormanları öylesine hunharca yok edilmiştirki uydu görüntülerine baktığınızda Dominik Cumhuriyeti ile arasındaki sınırı çok rahat ayırt edebilirsiniz.
Hiç çiftlik bulunmayan en büyük ülke Singapur. Her ne kadar dünya üzerinde ekonomik olarak bir anlam ifade eden tarım faaliyeti yürütmeyen küçük uluslar olsa da (mesela Vatikan) Singapur bu şehir ülkelerin en büyüğüdür.
En çok dilin konuşulduğu Papua Yeni Gine. Resmi dil İngilizce olsa dahi, sadece %1-2′si İngilizce konuşmaktadır. Dünyada en çok dilin konuşulduğu ülke olan Papua Yeni Gine’de 820′nin üzerinde dil konuşulmaktadır.
Kanada açık ara dünyanın en eğitimli ülkesidir. Ardından %45 ile İsrail %44 ile Japonya gelmektedir.
Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)