Boğazlarınız sabah kalktığınızda yanıyor ve kızarmışsa hemen yarım çay bardağı içme suyuna yarım çay kaşığı karbonat atıp karıştırın ve gargara yapın. Bu işlemi sabah – öğle – akşam olmak üzere 3 kere yapın. Sonraki sabah kalktığınızda bu rahatsızlığın geçtiğini göreceksiniz.




Günlük yüz temizleme kreminizin içine yarım çay kaşığı karbonat koyup cildinize 2-3 dakika masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Sonra yüzünüzü iyice yıkayın.




Dişlerinizi günde mutlaka 1 kere karbonatla fırçalayın.




Evdeki halılılarınıza yılda iki kere bir avuç karbonat döküp 2 saat bekleyin sonra elektrikli süpürge ile süpürün.




Pas lekesine birebir. Paslanma ihtimali olan bütün ürünlerinizi arada bir karbonat ile ovabilirsiniz.




Yağ lekesini çıkarmak için birebir. Nasıl mı? Yağ dökülen bölgeye karbonatı dökün ve azıcık su damlatın bırakın 2 saat emsin sonra silin.




Lavoba açıcı olarak harika bir şekilde kullanabilirsiniz. Üstelik kimyasal olmadığından olası bir riski de yoktur.
Tarifi: 1 su bardağı karbonatı dökün, üzerine 1 su bardağı sirke ve hemen üzerine 2 litre kaynar su ilave edin.




Dibi tutan tencere, tava ve börek tepsilerini akşamdan biraz karbonat atarak ıslatıp bırakın böylece sabah bir çırpıda temizleyebilirsiniz.




Buzdolapları ne yaparsanız yapın genelde kokar, bu kokuyu gidermek için bir kase içine biraz karbonat koyup buzdolabında bir köşeye yerleştirin ve arada bir gidip gelip karıştırın.




Alerjiniz varsa naftalin sevmeniz zor işte bu gibi durumlarda elbise dolabınızdaki küf, nem kokusunu biraz karbonatla giderebilirsiniz.




Çamaşır makinenize koyduğunuz sabunu yarı yarıya azaltarak geri kalan yarım kısmının yerine karbonat atmanız çamaşırlarınızın daha ferah ama daha az kimyasal ile karışmasına neden olur.