İktisatçı-Yazar Alev Alatlı, “İhsanoğlu’nun aday gösterilmesi bile laubalilik ve ciddiyetsizliktir. İhsanoğlu’na %38 oy intikam hisleriyle verildi" dedi.
Gezi olaylarından bu yana Türkiye solu ve Türkiye aydını hakkında ezber bozan açıklamalar yapan yazar İktisatçı-Yazar Alev Alatlı, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi.
"EKLEMEDDİN BEY'İN %38 ALMASI ÜZÜCÜ"
Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aldığı oy oranını değerlendiren Alatlı, "Oyların %38’dan fazlasının Ekmeleddin Bey'e yönlenebilmiş olmasını üzücü buluyorum. Yanlış anlamayın, bunu, Tayyip Bey daha çoğuna layıktı, yüzde altmışla , efendim, yetmişle gelmeliydi anlamında söylemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı gibi bir mevkinin değerlendirilmesindeki laubaliliğe işaret etmeye çalışıyorum" dedi.
"SEÇMEN TANIMADIĞI BİR İMPLANTA NASIL OY VERDİ?"
Alatlı sözlerini şöyle sürdürdü;
"Fıkrayı bilirsiniz, Hüseyin bey de hatırlatmıştı: Temel ile İdris, birbirlerine ölümüne düşman iki hasım. Nasıl olduysa, her ikisi de idama mahkum olurlar. İnfazdan önce Temel’e son arzusu sorulur. Anasını görmek istediğini söyler. Sıra İdris’e gelir. İdris’in son arzusu da “Temel anasını görmesin.” İhsanoğlu’na giden oyları bu zeminde değerlendiriyorum. Koalisyon partilerinin liderleri şöyle dursun, onca seçmen, tanımadığı etmediği bir implanta nasıl oy verdi? Bir tür intikam saikiyle verdiyse eğer, işimiz zor. Gelecek yıllarda daha da zor olacağa benzer."