Üzerimde upuzun bir elbise var etekleri yerleri süpürüyor. Saçlarıma küçük çilekler serpiştirmişim. Yürüdükçe yer gök çilek kokuyor. Birkaç adım sonra bir kuyuya varıyorum. Kuyudan dışarıya küçük çocuklar tırmanıyor. Seviniyorum çünkü çocukları severim. Çocuklar da ben seviyor zira hepsi sırtıma tırmanmaya başlıyor. Küçük bir kız çocuğu kendine yer bulamıyor sırtımda. “Arkayı beşleyelim gençler!” diyorum ikna edici bir sesle. yolcu da elbisemin kuyruğunda bir noktaya yerleşiyor. “Devam et!” diye bağırıyor içlerinden biri. Kollarımı açıp yükseliyorum bulutlara doğru. rüzgarın keyfini çıkarırken yeşil bir martı üzerimize saldırıyor. Ani bir hamleyle karaya iniyorum. Her yer süslü ev hanımlarıyla dolu. Çünkü meğer o gece benim düğünüm varmış. ‘Yüksek Yüksek Tepelere’ çalıyor. Sırtımdan atlayan çocuklar dansa koyuluyor piyanist şantör tepkisini gizlemiyor tepkisi çok “Çocukları pistten alalım lütfen!” Birileri avuçlarımı kınaya buluyor. Herkes ağlamamı bekliyor. Bu kadar yeter. “Oturmaya mı geldik ayol!” diyor ve herkesi dansa kaldırıyorum. Tüm dayılar ve emekli coğrafya öğretmeni teyzeler halay çekmeye koyulmuşken bu fırsatı değerlendirip sıvışıyorum düğünden. Çünkü Lady Gaga’ya beş çayına gitmem gerekiyormuş. Beni keyifle salona alıyor. Çayın yanında bazlama ve tarçınlı kek yiyoruz. “Eline sağlık Gaga’cım” diyorum. Kendini beğenmiş bir tavırla ukala bir cevap veriyor. “Kimsin lan sen!” diyorum çünkü ben Fikirtepe çocuğuymuşum. Ağzını yüzünü dağıtıyorum hırsla. Sezen Aksu tüm bunları videoya çekiyor. Böylelikle Youtube’un en çok izlenen videosunun başrolünü Lady Gaga ile paylaşmış oluyorum. Obama bize elli liralık BİM alışveriş çeki armağan ediyor bu başarımızdan dolayı. O esnada ev arkadaşım perdeyi açıyor. Odaya doğan güneş yüzünden kısa ve net bir küfür savuruyorum. Ev arkadaşım buna aldırmadan şakıyarak uyanmam için çabalıyor. “Kalk hadisofrayı kurdum. Kahvaltı zamanı. Nasıl bu kadar uyuyabiliyorsun aklım almıyor!”
Söylenerek yataktan çıkıp bir sigara yakıyorum. Asla anlayamıyorum hayat bu kadar yavanken insanlar neden uyanık kalmak için bu kadar çaba sarf ediyor?