Keylogger Nedir ? Korunma Yolları

Arkadaşlar her keylogger zararlı değildir bunu unutmayın. Keyloggerlerin bir kaç çeşit türü vardır. Bakınız;
Yazılımla Çalışan Keyloggerlar
Donanımla Çalışan Keyloggerler
Güvenlik Amaçlı Keyloggerler
Saldırı Amaçlı Keyloggerler

Bizim burda ele alacağımız 2 şey var. 1.si Güvenlik Amaçlı Keyloggerler, 2.si de Saldırı Amaçlı Keyloggerler.

Başlayalım sırasıyla...

1-) Güvenlik Amaçlı Keyloggerler

Bu tür keyloggerler arkadaşlar tamamen bireyin bilgisi altında çalışır. Örneğin; Anne-Babanın çocuklarının bilgisayarda ne yaptığını izlemesi gibidir.
Kaynak program yönetici tarafından seçenekleriyle hazırlanılır ve kullanımı için Start'a (artık her neyse başlama tuşuna ) basar. Program belirtlilen süre zarfında kişinin bilgisayarındaki her türlü fonksiyonu (normalde yazıları kaydeder ama gelişmiş bir program ise ekran görüntüsü bile alabilir.)

Bu kadardı.. Şimdi sıra 2.sinde.

2-) Saldırı Amaçlı Keyloggerler

Evet tüm kullanıcıların korktuğu baş belası . Önce nasıl birşey açıklayayım.
Kaynak kişi yani hacker, elinde olan Keylogger adlı programlarla bir Server oluştururlar. Bu server Keyloggerin ta kendisidir. İsmi de Server.exe'dir. Bu server.exe çeşitli yollar ile kişilere aktarılır. Tabi böyle kalmaz. Bu konumda bahsetmiştim nasıl bir yol izlediğini...

Evet arkadaşlar bu keyloggerin nasıl size yedirildiğini anlatmıyacağım çünkü konumda bahsettim şimdi ise mantığını anlatacağım.

Bu illetler sizin her bastığınızı karşıdaki hacker gencinin " gmail " adresine onun istediği zamanda yollar. Ha bide şey var şimdi siz bu keyloggeri yediğiniz zaman İstediği herşeyi yapanı var. Buda yeni nesil Mesela kameranızı açar, CD-Rom açar ses kaydı yapar. Bunlara inanmak zorunda değilsiniz tabi ben sadece bilgi veriyorum çünkü bende bunların içerisindeyim ve amacım sizlere elimden geldiğince yardım etmek...

Evet şimdi korunma yollarına geçelim;
Elimden geldiğince sıkmadan ve kısa tutucam.
Bilmediğiniz sitelere girmeyin, uzak durun.
Güvenli bir Anti-Virüs programı kurun, imkanınız varsa lisanslı alın. (Önerim Avast veya BitDefender)
Kimden ve niçin geldiğini bilmediğiniz e-mailleri asla açmayınız, tıklamayınız.
Bir programın ne için ve ne amaçla kullanıldığını bilmediğiniz takdirde sakına sakın tıklamayınız.
Bilgisayarınızda açık kalan portları kapatınız.