Konuşmak, kelime seçimi, es veren virgüller, harfleri yayış, şöyle ortaya karışık döküş derken uzun zamandır neden kimilerinin anlattıklarını dinlerken zorlandığımı kimilerininkisini de ninni tarzında dinlediğimi merak edip duruyorum.
Kimisi konuşurken Da Vinci'nin şifresini çözüyordur, kimisi de bla blaaa...
İsviçreli bilim adamlarının aslında araştırmayı ihmal ettikleri konulardan birisidir: Bla Blaa insanlar.
Bunlar hep İsrail'in oyunları...Bla blaaa...
Yemeği hiç beğenmedim...Bla blaaa...
Sabah noldu biliyor musun? Çayı koydum, yok önce yüzümü yıkadım sonra...Bla blaaa...
Daha kötüsü ne biliyor musunuz?
Siz de bir başkasının Bla Blaa insanı olabilirsiniz ve bunun zerre kadar farkında olmayabilirsiniz.
Bir diğer garip durum yakında bakıldığında aslında kişinin kişiliğinin de konuşma tarzıyla bire bir uyum içinde olmasıdır. Hatta kişinin mesleği bile bu yapının kurulmasında zamanla belirleyici faktör haline gelebilmektedir. Yoksa tüm pilotlar anonslarında aynı tarzı nasıl tutturabilirdi?
Tez canlı, yarı panik, deli dolu bir insanın hızlı konuşması bir yanda, konuştuğunu kelime kelime ölçüp tartan üzerine basa basa her kelimeyi tonlayan birisi de diğer yanda dursa, hangisini dinlemekten hoşlanırsın? derseniz;
İkincisi derim. Ancak bu bile zaman zaman Bla Blaa insan durumuna düşmelerini önleyemeyecektir.
Oysa eskiden ne de güzeldi. Whatsup tümceleri, twitter özlü sözleri, hazır yaşa hızlı tüket doyumsuzluğu olmadan önce.
Bla Blaa...