Beyaz çikolatalı pasta tarifi malzemeler:
- 250 gr. margarin
- 6 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 200 gr. beyaz çikolata
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
Beyaz çikolatalı pasta tarifi hazırlanışı:
- Yumurtaları tozşekerle 5 dakika çırpın.
- İçine eritilmiş margarin, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
- Karışımı yağlanmış pasta kalıbına dökün.
- 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
- Çıkardıktan sonra keki enlemesine ikiye bölün.
- Beyaz çikolatayı oda sıcaklığında bir saat bekletin.
- Çikolatanın yarısını rendenin iri tarafıyla, diğer yarısını rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- Krem şantiyi bir bardak sütle çırpıp buzdolabında bekletin.
- 3 bardak sütü kaynatın, rendelenmiş çikolatayı içine atıp eritin.
- Yumurta, un, mısır nişastası, şeker ve vanilyayı önce mikserde çırpın.
- Sonra karıştırarak pişirip soğumaya bırakın.
- Soğuyunca buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi ilave eden.
- Hepsini çırpın, elde ettiğiniz kremayı kekin aralarına sürün.
- Son olarak tamamını kaplayacak şekilde bütün kremayı kekin her tarafına spatula yardımıyla sürün.
- İki saat buzdolabında bekletip servis yapın.
Alıntı