Öncelikle orkidelere uygun, köklerinin de ışık alabileceği şeffaf bir saksı seçilmelidir.
Orkideler haftada iki defa sulanmalıdır. Temiz, oda sıcaklığında ve bir su bardağı ölçüsündeki su, orkide için idealdir. Yine haftada bir veya iki kez orkidenin yapraklarına su püskürtmek de çiçeğin nem ihtiyacını karşılamasına yardımcı olur. Sulama için saf su kaynağı tercih edilmelidir.
Orkideler çok düşük neme maruz kaldığında çiçeklerden su kaybetmemek için kendini korumaya alır ve çiçek üretmezler bu nedenle orkideler %40 - %70 arası nem miktarı olan mekanlarda yaşatılmalıdır.
Orkideler doğal yaşam ortamlarında 8-10 C derecelik gece gündüz sıcaklık farkında yaşarlar bu nedenle orkidenin bulunacağı ortamda gece ve gündüz sıcaklıkları dengeli olmalıdır.
Orkidenin yaprakları çimen yeşili tonlarında olmalıdır. Eğer çok koyu yeşilse yetersiz ışık aldığının göstergesidir. Orkide bakımında doğru ışığa dikkat edilmelidir.
Saksı değişimi ve orkideler için hazırlanmış saksı harcı kullanılmalıdır. Saksının altında 4 - 5 tane fındık kadar deliğin olmasına dikkat edilmelidir.
Orkidenin çiçekleri döküldükten sonra yeniden çiçeklenmesi için budanması gerekir. Eğer çiçek sapı sarı veya kahverengiye dönüşmüşse kurumuş demektir. Orkidenin yeniden çiçek sapı üretmesi biraz zaman alacaktır.
Her iki yılda bir defa orkide toğrağını değiştirmeniz önerilir.