Yeni hoca imza atmadan yabancılara danışıldı. Başkan Yıldırım, Kartal ile sözleşme yapmadan önce takım içinde ağırlığı olan Kuyt'a, "Yabancılara sor bakalım, İsmail hocaya nasıl bakıyorlar" dedi
Ersun Yanal ile iplerin kopması ve İsmail Kartal ile sözleşme yapılmasının ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Yanal ile yollar ayrıldığında başkan Aziz Yıldırım'ın özellikle yabancı oyuncular içinde ağırlığı olan Dirk Kuyt'ı yanına çağırdığı, "Sor bakalım arkadaşlarına. İsmail Kartal'ın teknik direktörlüğüne nasıl tepki verirler" diye görevlendirdi. EMENİKE-SOW DÜNDEN RAZI
Hollandalı oyuncu, "Başkanım karar sizim ve yönetimin. Biz bu işlere karışmayız. Ancak benim için sorun yok. İsmail hocayı çok seviyorum ve başarılı olacağına inanıyorum. Ama yine de arkadaşlara sorup size iletirim" dedi. Kuyt'ın görüştüğü Emenike ve Sow zaten Ersun Yanal ile sorun yaşadıkları için bu değişime dünden razıydılar. Alves, Kadlec, Meireles, Webo'dan da benzer cevaplar geldiği öğrenildi. Hemen tüm oyuncular, İsmail Kartal'ın gerek kişiliği gerek bilgisi nedeniyle F.Bahçe'nin ağırlığını rahatlıkla kaldırabileceği ve şampiyonluk için yarışan takıma yakışacağını söylediler. Yabancı oyuncular içinde "çekimser" kalan tek futbolcu ise yeni transfer Diego Ribas oldu. DİEGO ÇEKİMSER KALDI
Kuyt'ın görüşünü aldığı Diego Ribas, "Benim böyle bir konuda fikir belirtmem doğru olmaz. Ersun Yanal döneminde transfer edildim" ifadesini kullandı. Hollandalı yıldızın yabancı oyuncuların olumlu görüşlerini Aziz Yıldırım'a iletmesinden sonra karar verildi ve İsmail Kartal dönemi başladı.