m
Ersun Yanal: F.Bahçeli futbolcular beni çok seviyordu. Ayrılış sürecine hala anlam veremiyorum. Bu takımı ben şampiyon yaptım Futbolcular beni sevmeseydi şampiyon olabilir miydik? Yine de kırgın değilim
F.Bahçe defteri sürpriz bir şekilde kapanan Ersun Yanalmerak edilenleri TELEGOL'e anlattı. Sarı-lacivertli ekibi şampiyon yapan Yanal ayrılık sürecini, yaşananları içtenlikle dile getirdi: Keşke bahsedildiği gibi sevgilim olsaydı da "Güzel bir şey için gitti" deseydiler. Ama yok. Anlatılanların hiçbirinin benimle alakası yok. Bahsi geçenlerin tamamı benim arkadaşım, misafirim. Bakın benim kızım var, oğlum var. Oğlumun kız arkadaşı, kızımın arkadaşları, onların çevreleri var. Hepsi tekneyle geldi, eğlendi. Beni o zaman yakalasalardı ne olacaktı? Ben istifa ettim. Alacaklarımı da bıraktım. Sadece o ana kadar almam gerekeni aldım ve defteri kapattım.
PROGRAMI ÖNCEDEN YAPTIM
Aziz Yıldırım antrenmanları kadınlara göre ayarladığımı söyledi. Ben çalışma programını sezonu açtığımız gün açıkladım zaten. Açıklamamda da var. Kuralar çekildikten sonraki güne kadar bütün programı yaptım ve ilan ettim. Kimseye göre program yapmadım. Ama sorun çıkarmak isteyen 50 tane bahane bulur.
BAYANLARA BİLET VERDİM
Ben sadece Aziz Yıldırım'ın bahsettiği gün Topuk Yaylası'na gelen bayanlara bilet verdim. Hatta o gün yaylaya 4 erkek, 3 bayan geldi. 2 erkek sisten dolayı yaylaya çıkamadı. Diğerlerine de sadece bilet verdim. Bunu da yapamam yani? Bayanların kim olduğunun önemi yok. Sevgilim de olabilir. Ama değil. Ayrıca sadece oraya değil istersem Samandıra'ya da getiririm. Maça da götürürüm. Kime ne? Kiminle ne yaptığımı bilmiyorlar bile. Bahsettikleri kişileri görmedim, oturmadım. Kopenhag'daki fotoğraflar konuşuldu, yazıldı. Alakası yok kardeşim. Nerede görmüşler beni? Ben her yerde, her meydanda herkesle otururum. Ben gizli saklı oturmuyorum ki. Herkesle beraber oturuyorum. Bir-iki kişi de oturmuyorum. Saçmalık ya.
RANDEVUYA GİTMEDİM
İstifa ettiğim gün Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu'nun benimle randevusu vardı. Ben oraya gitseydim beni istifa ettirmezlerdi. Benim istifa etmem ne demek? Topu başkanın kucağına bırakmak demek. Futbolcu, "Ersun Yanal'ı istemedi" ne demek? Futbolcu seni sevmese, seninle ilgisi olmasa, kavgalı olsa sence ben o takımı şampiyon yapabilir miydim? (Yıldırım Aykut, Zico ve yanal şampiyon yapmadı demişti) Futbolcu tabii ki ağlayacak, rahatsız olacak. Ben bugüne kadar sızlanmayan futbolcu görmedim.
KAYITLAR VARDI
Benim sezon başından beri yaptığım bütün toplantılarım, oyuncularla yaptığım bire bir görüşmeler de dahil olmak üzere hepsi kayıt altındadır. Soyunma odası da dahil. Kayıt yapılmasını da ben istedim. Orada konuşma jargonları vardır. Zaman zaman motive eder, zaman zaman sakinleştirirsin. Bunu yaparken sıkça argo kelimeler kullanırsın. Bu bir gerçek. Şampiyonluk günü Antalya'ya gitmem. Bu organizasyondan haberim yoktu. Planlanmış bir yemek değildi. Kutlama olmayacağı özellikle söylendi. Millet birbiriyle konuşup organize olmuş. Ben sonradan öğrendim. Şimdi biraz dinlenirim. Arada maçlara gider, izlerim. Saracoğlu'na gitmek istemem. Zor olur. Oraya gidip stadı rahatsız etmek istemem. Kimseye kırgın veya kızgın değilim.
KARTAL İYİ ÇOCUK, EMENİKE SAFTIR
Ayrıldıktan sonra F.Bahçe'yi nasıl buldun?
Yanal: İsmail Kartal iyi çocuktur. Çok eskiden beri tanırım onu. Hatta antrenörlüğünü de yaptım. Onun kötü niyetli biri olduğunu düşünmüyorum.
Başarılı olabilir mi?
Yanal: İşi çok zor. inşallah başarılı olur.
Emenike'nin sosyal medyada paylaştığı fotoğrafı gördünüz mü?
Yanal: Vallahi görmedim. Emenike öyle bir çocuk değil. Çok saf, temiz bir çocuktur. - Gitmenden mutlu olmuş gibi. Yanal: Yok. O algıyı yarattılar. Yoksa Emenike bunu yapacak biri değil.
YANAL NEDEN GÖNDERİLMİŞTİ?
Sezon şampiyonlukla tamamlanmasına rağmen başkan Aziz Yıldırım ile teknik direktör Ersun Yanal arasında 'kara kedi' vardı ve hocanın imzası da bu yüzden gecikmişti. Sorunlar halının altını süpürüldü ve topbaşı yapıldı. Ancak F.Bahçe bir türlü hazır görüntü vermiyordu. Yıldırım rahatsızdı. Sheffield, Sevilla'ya kaybeden futbolculara Yanal 3 gün izin vermişti. Yıldırım herkesi toplayıp "Bu takımın çalışması lazım" dedi ve Yanal'ın verdiği izinleri iptal etti. Bu sırada sorunlar da ortaya dökülmeye başlandı. Kopenhag'daki Sevilla maçından önce Yanal, kadın arkadaşıyla kafede otururken futbolcularıyla karşılaşmıştı. Hocanın "Gelin birlikte oturalım" teklifine oyuncular "Yarın maçımız var, biz otele dönüyoruz" diyerek reddetmişti. Yıldırım verdiği röportajda Yanal'ın idman saatlerini kadın arkadaşlarına göre ayarladığını açıklamıştı. Yanal'ın Erkan Zengin transferini isteyip "Nerede oynatacaksın?" sorusuna cevap verememesi ve soyunma odasından sızan küfürlü ses kaydı da gönderilmesinde zemin hazırladı.