Hamuru İçin;
1,5 su bardağı ılık süt(isteyen su ve süt karışımı kullanabilir)
2 tatlı kaşığı kuru maya
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet yumurta(akı hamura,sarısı üstüne)
Aldığı kadar un
Arasına;
75 gram erimiş margarin
İçi için;
Beyaz peynir ve maydanoz karışımı
Hazırlanışı
Ilık sütün içine maya ve şekeri alıp kabarmasını bekleyin. Biraz unla kalan hamur malzemelerini bir kaba alın. Kabaran mayayı üstlerine dökün. Hamur elinize yapıştıkça un ilave edin. Hamuru iyice yoğurun.
Bekletmeden tezgaha alın. 4 Parçaya bölün. İlk parçaya un serpip çok ince olmayacak şekilde açın ve margarini sürün. İkinci hamuru da unla açın ve arasına yağ sürün. İki hamuru üst üste koyun. Yağ katılaşırken diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Eğer erken sararsanız yağ içinden akacaktır. Açma işlemleri biten iki katlı hamurları rulo şekli verip 10 dakika buzdolabında bekletin.
Hamuru çıkarın ve iki parmak genişliğinde kesin. Üstlerine elinizle basıp kat şeklini bozmadan çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine peynirli harcı koyup yanlarından kapatıp ortasını açıp bırakın. O kayık şeklinde olacaktır. Yağlanmış tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün. 30 dakika mayalandırın. 170 derecede 20-25 dakika pişirin. Afiyet Olsun…