Siyah zeytin nasıl yapılır, Evde siyah zeytin yapımı
siyah zeytin yapımı, siyah zeytin evde nasıl yapılır, siyah zeytin nasıl yapılır, siyah zeytin hangi ayda yapılır, evde siyah zeytin yapmanın püf noktaları, evde siyah zeytin yapımı



Siyah zeytin özellikle kasım ayında yapılır çünki bu mevsimde zeytin tamamen kararır ve olgunlaşır. Siyah zeytinin yapımı çok basittir kaya yada deniz tuzuyla yapılması daha fazla dayanmasına ve daha lezzetli olmasına sebep olur. Zeytini yaparken dikkat edecegimiz bir başka şey ise zeytinin sert olmasıdır. Yumuşak zeytin tuzda daha fazla yumşar ve bozulur.

Satın aldığınız veya bahçenizden topladığınız siyah zeytinleri temizleyip, yıkayıp büyük bir kaba koyun. Daha deniz tuzu veya kaya tuzunu zeytinlerin üzerine dökün ve iyice karıştırın tuz zeytinin her yanını iyice sarsın yalnız aşırı da koymayın, sonra çok tuzlu olur. Daha sonra bu zeytinleri tuzuyla beraber plastik yada cam büyük bir bidona koyun ve her gün bidonu en az 15 gün hafifçe aşağı yukarı sallayın aşağıda biriken acı suyu ve tuzu zeytinin üst katlarına tekrar geri getirmiş olursunuz bu alt üst etme işlemi ile. En geç 1 ay içinde zeytininiz olmuştur, zeytinin acı suyunu atmayın zeytini bozulmaktan koruyan acı suyudur.
Zeytin bidonunu bozulmaması için serin ve güneş ışığı görmeyen bir yerde saklayın.