İsviçreli sualtı fotoğrafçısı Franco Banfi, Sassano Gölü’ndeki buzulların derinliklerini görüntülemeyi başardı.



Sudaki çeşitli buz formlarını objektifine alan Banfi, güneşli havasıyla bilinen bu bölgenin çevresinin Alplerle çevrili olması sebebiyle sualtında devasa buz kütlelerinin oluştuğunu belirtti.



Yaz aylarında bile erimeyen buzullar bazı sualtı tünelleri oluşturdu.



52 yaşındaki Banfi en sevdiği sualtı bölgesinin Hırvatistan ve İtalya arasında kalan fiyord olduğunu söylüyor.



Fotoğrafçının söylediğine göre, bu bölgedeki su o kadar şeffaf ki sualtında uzun mesafeli çekimler yapmaya dahi izin veriyor.



Akdeniz’deki mercan resifleri ise Banfi’nin fotoğraflamayı en çok sevdiği deniz canlısı.



Banfi 1992 yılında Küba’da ‘dünyanın en iyi sualtı fotoğrafçısı’ ödülünü aldı.



İlerleyen yıllarda da aralarında BBC ve National Geographic’in de bulunduğu uluslararası medya devlerinden birçok kere ‘yılın vahşi yaşam ve gezi fotoğrafçısı’ ödüllerini aldı.



Dondurucu soğukluktaki suya girerek buzulları fotoğraflayan sanatçı, güneş ışığının bile ulaşamadığı derinliklere her gün dalıyor. İsviçre Alpleri’nin İtalya sınırında bulunan Sassolo Gölü’nü ise yaşadığı yere yakınlığı yüzünden tercih ediyor.



140 gölün birarada bulunduğu bu coğrafya sualtı fotoğrafçılarının ve dağcıların da uğrak yeri.



Sualtı ekosistemi hakkında derin bir deneyime sahip olan fotoğrafçının çalışmaları, bugüne kadar çeşitli kitaplarda, dergilerde, reklamlarda,filmlerde, davetiyelerde, kartpostallarda, posterlerde ve takvimlerde kullanıldı.



Daha önce Antartika ve Kuzey Buz Denizi’nde de çekimler yaptığını belirten Banfi, buzullar altında yüzmenin deneyimsiz dalgıçlar için oldukça tehlikeli olabileceğini söylüyor.



Zira 2-3 derece ve daha altındaki sıcaklıklardaki suya dalan kişinin vücudunun bu çeşit dalışlara alışkın olması gerekiyor.