Hayat kısa … Kim bilir belki saniyeler sonra , belki dakikalar , saatler , günler , yıllar sonra öleceğim . Yıllar sonra ölecek olsak bile hayat çok kısa değil mi , göçüp gideceğiz bu dünyadan . Anneni düşün , babanı düşün , varsa kardeşini düşün , onların yokluğuna nasıl dayanacaksın … Kıymet bilmek lazım o yüzden , küçüğe sevgili büyüğe saygılı olmak lazım . Herşey için geç kalabiliriz , hadi kendimizi geçtik , onlar için pişmanlık duyabiliriz … Gözümüzün önüne getirmek lazım bunları . Çok karşılaşıyorum annesine babasına karşı gelen terbiyesizlik saygısızlık yapanlarla . Acıyorum hem onlara hemde ailelerine , birde kendime bakıyorum , ne kadar mutlu ediyorum ailemi ? Onları kaybedersem ne yaparım ben , ne halde olurum diyorum . Perişan olurum herhalde , yıkılırım , durgunlaşırım ,hayatta ki tek mutluluk ve güven kaynağımı kaybedersem azıcık yanan ışığım bile söner galiba diye düşünüyorum . O yüzden hem ailemi mutlu etmeye çalışıyorum hemde dua ediyorum ” Allah’ım benim canımı onlardan önce al … ” diye .
Bir başka açıdan bakacak olursak , sevdiğini söyleyemeden gitmekte var öbür tarafa , belki sen belki de sevdiğin kişi hayatını kaybedecek . Bu kadar büyük bir risk varken bence geç kalmadan söylemek lazım …
Peki birde şu açıdan bakalım … Öbür tarafa ne kadar hazırız ? İşlediğimiz günahların , farkında olmadan yediğimiz kul haklarının , özellikle anne – baba ‘ dan alınan ahların , kılmadığımız namazın , yapmadığımız ibadetlerin hesabını nasıl vereceğiz orada ? Kaldırabilecek miyiz bunların bedellerini ? Ne kadar dayanacağız , daha çakmaktan çıkan ateş parçasında canımız yanarken , cehennemin azabına nasıl dayanacağız ? Keşke yapmasaydım diyeceğiz , keşke üzmeseydim ahlarını almasaydım , değmezdi işlediğim bu günahlara diyeceğiz , son bir şans isteyeceğiz ama nafile… Bunları da düşünmek lazım , bunlara da hazırlanmak lazım . Kısa süreli zevkler , düşüncesizlik ve üşengeçliğin bedelini hesap etmeye çalışmak lazım . Şahsen ben çok düşünüyorum , zaman zaman gözümün önüne geliyor , çok korkutuyor bu beni , içim kararıyor deyim yerindeyse tüylerim diken diken oluyor …