1921 Sevr Antlaşmasına Göre Osmanlı İmparatorluğunun Parçalanması1955 - Bağdat’ta, Türkiye ile Irak arasında karşılıklı işbirliği antlaşması (CENTO) imzalandı.1938 - Atatürk'ün, İsmet İnönü ile beraber akşam trenle İstanbul'dan Ankara'ya hareketi.1935 - Atatürk'ün, Ege vapuru ile Marmaris'ten İstanbul'a hareketi.1933 - Atatürk'ün, Ankara Halkevi'ndeki söylevini radyodan dinledikten sonra Başbakanİsmet Paşa'ya telgrafı: "Halkevi'nde yaptığınız konuşmayı zevkle dinledim. Tebrik ve teşekkür ederim. Necip Ali Bey'in demeç ve açıklamasından da çok memnun oldum. Kendisini tarafımdan takdir ve taltif buyurmanızı rica ederim."1927 - Atatürk'ün, Ankara Palasla "Çocuk Esirgeme Kurumu" balosunu şereflendirmesi.1926 - Atatürk'ün, Çankaya'da Afganistan Elçisi Gulam Ceylâni Han'ın güven mektubunu kabulü ve Elçi'nin söylevine cevap konuşması.1925 - Şeyh Sait’e bağlı kuvvetler Elazığ’ı ele geçirdi.
Şeyh Sait'in adamları Genç, Maden, Siverek, Ergani ve Varto'dan sonra Elazığ'ı da ele geçirdi.Atatürk'ün, yeni kurulan Türk Tayyare Cemiyeti'ne tebrik ve başarı telgrafı: "...Cemiyetinize hayırlıçalışmalarında yardım, benim için haz ve övünç sebebidir. Kurucularını tebrik eder, cemiyetin hedefine doğru sürat ve başarı ile ilerlemesini temenni ederim."1922 - Elazığ'da, Milli Mücadele yanlısı "Satveti Milliye" adlı gazete çıkmaya başladı.1921 (21 Şubat - 2 Mart) -Londra Konferansı devam ediyor (Sevr Antlaşmasından bazı tavizler verip, antlaşmayı onaylatmak amacıyla düzenlenmiş).
1920 - Atatürk'ün, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti örgütüne, kuruluşun önemi ve gereği üzerinde köylülerin uyarılmasını isteyen genelgesi.1919 - Harbiye NazırıÖmer Yaver Paşa'nın, Atatürk'e, hazerî kadroda ordu komutanı olması sebebiyle yaverlerinin alındığını bildiren yazısı.1918 - Trabzon düşman işgalinden kurtuldu.1917 - Atatürk'ün Diyarbakır'dan Halep'e gelişi, Baron Oteli'ne inişi.1910 - Sanayii Nefise Mektebi'nin (Güzel Sanatlar Okulu) kurucusu ressam ve müzeci Osman Hamdi Bey öldü.