Beyaz çikolatalı pasta tarifi malzemeler:



  • 250 gr. margarin
  • 6 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr. beyaz çikolata
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için

  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 adet yumurta
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya


Beyaz çikolatalı pasta tarifi hazırlanışı:


  • Yumurtaları tozşekerle 5 dakika çırpın.
  • İçine eritilmiş margarin, un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış pasta kalıbına dökün.
  • 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Çıkardıktan sonra keki enlemesine ikiye bölün.
  • Beyaz çikolatayı oda sıcaklığında bir saat bekletin.
  • Çikolatanın yarısını rendenin iri tarafıyla, diğer yarısını rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
  • Krem şantiyi bir bardak sütle çırpıp buzdolabında bekletin.
  • 3 bardak sütü kaynatın, rendelenmiş çikolatayı içine atıp eritin.
  • Yumurta, un, mısır nişastası, şeker ve vanilyayı önce mikserde çırpın.
  • Sonra karıştırarak pişirip soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca buzdolabında beklettiğiniz krem şantiyi ilave eden.
  • Hepsini çırpın, elde ettiğiniz kremayı kekin aralarına sürün.
  • Son olarak tamamını kaplayacak şekilde bütün kremayı kekin her tarafına spatula yardımıyla sürün.
  • İki saat buzdolabında bekletip servis yapın.