* İntihar oranlarının tatil dönemlerinde daha yüksek olduğuyla ilgili bilgi yanlış. Aslında tam tersine tatil dönemi dışında daha çok intihar vakası gerçekleşiyor.
* Ölülerin defnedilmeden önce yakılması sanılanın aksine çevre için faydalı değil. İnsan bedeni yakıldığında çevreye en zararlı gazları meydana getiriyor ve gökyüzüne salıyor. Ölülerin yakılma işlemin yaygınlaşması durumunda çevresel sonuçlarının kötü olacağı söyleniyor.
* Spor yapan 200 bin öğrenciden bir tanesi her yıl aniden hayatını kaybediyor. Çoğu futbol ve basketbol oynarken gerçekleşiyor. Kız öğrencilerde bu oran beş misli daha az.
* İnsan beyni, öldükten sonra 20 saniye kadar daha bilincini yitirmiyor. Bir hamam böceği ise başı olmadan tam 9 gün boyunca yaşayabiliyor.
* Madagaskar yerlileri ölülerin kemiklerini toprağın altından çıkarıp, kasabanın etrafında bir tur gezdikten sonra tekrar gömüyorlar.
* Hiçbir kültür ‘Ölmek’ kelimesini direk kullanmayı tercih etmez. Her kültürün bu kelimeyi karşılayan birtakım deyimleri vardır. Mesela ‘vefat etti’ veya ‘göç etti’ gibi…
* Çinli bir ailenin cenazesine ne kadar çok insan gelirse aile o kadar şanslı sayılıyor.
* New York'ta intihar eden insan sayısı cinayete kurban gidenlerden daha fazla.
*19. yüzyılda Mısır'da demiryolu şirketleri toprak altından çok sayıda mumya çıkarıp lokomotifler için yakıt yaptılar.
* Sadece ABD'de toprağa gömülen ölü vücutlardan 827,060 galon akıcı sıvı toprağa salınıyor. Bu da havaya hidroklorik asit, sülfür ve karbondioksit karışması anlamına gelir.
* Ölüyü gömme geleneği 350 bin yıl öncesine dayanıyor. İlk olarak İspanya’nın Atapuerca bölgesinde ortaya çıktığı düşünülüyor.