Hayat bazen ciddi yol ayrımları sunabiliyor insana. Ne yapacağını şaşırman etkilemiyor onu pek, çünkü o akıyor zaten! Pek de umurunda değil yani. “Seç” diyor! “Seçeceksin.”” Seçmesen eğer arada kaynar gidersin!”
Kimimiz boyun eğerek bu emrivaki duruma, isteyerek ya da istemeyerek sapıveriyoruz bir taraflara. Bazılarımızsa direniyoruz esen rüzgarın savurmasına izin vermeyerek bizi! Direniyoruz!
Ben, nedenini bilmiyorum direnişimin! Yersiz çaresizliğimin sebebinden habersizim! Belki de amacım en azından avutabilmek kendimi zamanı gelince “En azından denedim” diye! İnançlarımın güçlü olmasından değil, sadece inatçılığımdan belki de. Ya da sıradanlaşmak istemediğimden. Kim bilir! Ben bile bilmezken!

Bence kendi yolunu kendisi çizebilmeli insan. Fazla geriye bakmayarak ama nelerin üstüne basıp geçtiğinin de bilincinde olarak yürüyebilmeli kendi yolunda! Gerekirse biraz köşeye çekilip bir kişilik yer açabilmeli yanında! Ama genel olarak yalnızlığı sindirerek. Sonbaharın yaprakları ezilirken ayaklarının altında hüzün, ilk baharın yeni filizlerinde coşkuyu yaşayabilmeli. Aşık olabilmeli bir manzaraya. Sınırlar çizmeyerek yüreğine her şeyden ama, fazla abartmadan tadabilmeli. Kendi kendinin farkında olabilmeli. Bazen, hatta çoğu zaman yanlış anlaşılsa da, haksızlığa uğrasa da yılmamalı! Güçlenmeli aksine, adımları hoyratlaşmalı. Kendisine zarar vermeyecek kadar hırs taşımalı yüreğinde. Ama vicdanını ne olursa olsun yitirmemeli!

Ağlayabilmeli içinden geldiğinde. Güçlü olmanın gözbebeğinde saklı iki damla yaşta olmadığını bilmeli. Ama salmamalı kendini asla, sorumluluklarını yerine getirmemenin telafisi olmayacağını idrak edebilmeli. Kuralları çiğnemeli genel olarak, gerekli olanları es geçmemeli. Ama ne olursa her mevsimi kendi yolunda karşılayabilmeli. Yorulup oturabilmeli de. Ama ne olursa olsun kendi yolundan yürümeli!
Kim bilir belki bir gün yolun sonuna geldiğimde ya da sonu olmadığını sezdiğimde geri dönüp tam aksine gitmeye başlarım. Ama önce yürüdüğüm yolun yanlışlığını kendim görmem gerek. Ve o güne dek ayaklarım beni nereye götürürse oralarda olacağım ben. Ve biliyorum yanıldığımı anlarsam bir gün bu yazıyı anımsayacağım gülümseyerek..