Lezzetli bir yemek her zaman bol yağlı, kremalı, şekerli, yani yüksek kalorili olmak zorunda değildir. Lezzetli yemek pişirmek için bol tereyağı, sıvı yağ, krema, peynir, ve diğer bol yağlı malzemeleri kullanmak da gerekmez.

Gereğinden fazla kullanılan yağ ve şeker sağlığınızı tehlikeye atar.Yemek yemeği ve değişik lezzetleri sevenlerin en büyük problemi ise fazla kilolar..ama yemeklere yapılan sihirli birkaç dokunuşla onları hem çok lezzetli hemde sağlıklı ve düşük kalorili olarak hazırlamak çok kolay.
Teflonlu , Yapışmayan, pişirme kapları kullanın
Böylece etleri hiç yağ kullanmadan veya çok az miktarda yağla pişirebilirsiniz. Pişirmeye düşük ısıda başlayıp yavaş yavaş artırmak yapışmayı önler.
Yağsız bir çorba için..
Çorbaları, sosları, sulu yemekleri yaptıktan servis öncesi buzdolabında soğutun.. Çıkarıp üzerindeki donmuş yağ tabakasını atın ve fazla kalorilerden arınmış bi şekilde ısıtıp servis yapın..
Bütün yağları ayıklayın..
Etlerin üzerindeki, görünen bütün yağları ayıklayın.. Tavuğun ve diğer kümes hayvanlarının derilerini ayıklayın.. Kıymayı en yağsız eti seçip, ondan çektirin.. Yağ oranı % 5- 10 nu geçmesin..
Suya veya meyvanın kendi suyuna konserve edilmiş besinleri kullanın.
Ton balığı ve diğer balıkların, yağ ile konserve edilmişlerini değil..su ile konserve edilmişlerini tercih edin..bunlar zaten light veya diyet şeklinde etiketlenmişlerdir. Meyve konservelerinde ise kendi suyuna konserve edilenleri , şuruplulara tercih edin
Şekeri kesin
Kurabiye veya tatlı tarifelerinde şeker miktarını üçte bir oranında azaltın..yerine doğranmış meyveyle, tarçın veya vanilya koyun.
Lezzetli sosların kalorisini düşürün
Yemeklerde ve salatalarda kullanacağınız soslar ve bu sosların lezzetini artırmak için, yüksek kalori içeren, mayonez, krema ve yağlar, yerine sirke, hardal, domates suyu, dana veya tavuk bulyon kullanın. Sosların kıvamını un yerine mısır nişastası ile artırın. Çorbalarda ise sebzeleri pişirip püre haline getirerek kıvamı artırabilirsiniz.
Yağsız ve az yağlı ürünler
Süt yoğurt ve peynir de, mayonezde yağ oranı düşük ürünleri tercih edin.
Yumurtanın yarısı
1 yumurta sarısı yerine 2 yumurtanın beyazını kullanın.
Baharatla Tatlandırın
Yüksek kalori içeren unlu, tereyağlı soslar yerine baharat ve otlarları kullanarak çok lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Sarımsak, fesleğen, kekik, biberiye, yağ olmadan da yemeğin tadını ve kokusunu güzelleştirirler.
İnce Dilimleyin..
Sandöviç hazırlarken içine koyacağınız peyniri ve eti ince dilimleyip, bol bol marul, domates, salatalık gibi sebzeler ile lezzet ve besin değeri açısından zenginleştirin. Ekmeğinizi de ince dilimlemeyi unutmayın.
Yağ yerine…
Etleri ve sebzeleri yağ yerine, domates suyu ve bulyon karıştırılmış su ile pişirin.
Sebzeler için..
Limon suyu veya fesleğenle karıştırılmış az yağlı yoğurtla hazırlanan sos porsiyon başına sadece 10 kalori içerir. Salsa gibi sebze sosları da hem çok lezzetli hemde çok düşük kalorilidir. Karnıbahar, brokoli gibi sebzelerde bol yağlı peynirler yerine bu sosları kullanın.
İtalyan usulü..Haşlanmış veya buharda pişirilmiş sebzeleri makarnayla ve az yağlı rendelenmiş peynirle karıştırarak, çabucak düşük kalorili ve sağlıklı bir öğün hazırlanabilir.