Birgün daha bitiyor.kimbilir belkide bazıları için layıkıyla yaşanılamamış,her anından keyif alınamamış olarak geçip gidiyor.Böylece günler haftaları,haftalar ayları,aylar yılları kovalayıp duruyor.
Akşam oluyor.Dışarıda muhteşem bir nisan yağmurunun yere inerken çıkardığı o eşsiz şırıltıyla huzur buluyorum.Üşümüyorum…Yaşam adeta içime doluyor,hayat buluyorum.Otların yağmurla beraber nasıl dirildiğini görebiliyorum,nasıl neşelendiklerini,baş kaldırdıklarını ve canlandıklarını.Herşeyin nasılda yeniden hayat bulduğunu görebiliyorum.Biliyorum ki bende her zaman hayat bulabilirim,yeşerebilir,iyileşebilirim…
Oda ne?Bir serçe adeta şarkı söylüyor az ileride,ne anlatıyor bilmiyorum.Onu anlamayı ve ne söylediğini bilmeyi çok isterdim.Bende bu kuş kadar tatlı sözler söyleyebilirim,bir kuşun cıvıltısını çıkarabilirim yüreğimden,neşelendirebilirim çevremdekileri.Tebessümlerin sebebi olabilirim…
Yine akşam oluyor.çalışanlar işlerinden evlerine geliyor.Dünyanın en mutlu insanı şu anda rızkını helal yolla kazanmış olarak evine dönüyor,bazıları için dünyanın en güzel kokusu bir işçinin alın terinde,Bir gün daha geçip gidiyor öylece…
Kimbilir belkide bazıları için şükredilmemiş,görülememiş,yaşanılamamış…
Bu dağ,bu yeşil,bu orman,bu kuş…Onlar olmasa ben olmam.Ben olmazsam onlar zaten olmaz.Onların bir parçası olduğumu biliyorum.Yağmurun yüreğime yağmasına,kuşların yuva yapmasına,içimin yeşermesine izin veriyorum.
Bir çitçi bir tohum ekiyor taaa ülkenin bir ucunda.Ekiyor,biçiyor ve topluyor…
Sonra bir pazarcıya veriliyor o tohum.Sonra bana geliyor.Aş olup pişiyor ocağımda.Ve Rabbim(cc) en başından biliyor o tohumun benim rızkımın olduğunu.Onu bana getiriyor…
Şükretmek için ne çok sebebimiz var.Yeter ki görmesini bilin…
Sadece şu anlar için bile yaşamaya değer…
Yaşayabilene mutluluk için her zaman bir sebep var.
Bir karar verin,hep daha fazlasını isteyerek sonu gelmeyen ızdıraplarlamı geçecek bu ömür sizin için?Yoksa elinizdekilerin kıymetini bilip,her anından şükrederek mi?Seçim sizin…
K.Gülşah