Galatasaray'a transferi ses getiren Pandev, Napoli'den ayrılış sürecini anlattı.

Napoli'den ayrılan ve transfer döneminin son gününde Galatasaray'a imza atan Pandev'in bu seçimi İtalyan basınında geniş yankı uyandırmıştı. Ayağının tozuyla geldği İstanbul'da ilk röportajını FANATİK'e veren ve Sarı-Kırmızılı takımdaki hedeflerini samimiyetle anlatan Makedon yıldız, Napoli'den ayrılış sürecini de Çizme basınına detaylarıyla aktardı. Tecrübeli forvet, ayrılışından sorumlu olarak eski hocası Rafael Benitez'i sorumlu tuttu.

'Napoli'de bırakacaktım'

"Napoli'ye gelirken büyük fedakarlıklar yaptığını ve o dönem takımın başından bulunan Mazzari'yle birlikte büyük başarılar yaşadığını ifade eden Pandev, "Napoli'de öyle güzel günler yaşadım ki, bir ara futbolu bile Napoli'de bırakmayı düşündüm. Ayrıldığım için üzgünüm, çünkü bunun sebebini anlamadım" ifadelerini kullandı.

'Yüzde yüzümü veririm'

Mazzari döneminde her şeyin yolunda gittiğine dikkat çeken oyuncu, "İtalya Kupası kazandık ve Şampiyonlar Ligi'ne adım attık. Hatta sonrasında ligi de alabilirdik, ancak süper bir Juventus'la karşılaştık. Sonrasında ise Benitez geldi. Napoli'den neden ayrıldığımı ona sormalısınız bence bu konunun cevabını en iyi o verecektir. Ben oynadığım takıma yüzde yüzümü veririm her zaman ve hocalarıma da her konuda saygı duyarım. Herkesle harika ilişkilerim var" dedi.

'Ekip dağıldı'

"İtalya'da çok şey öğrendim" diyerek sözlerine devam eden Pandev şunları söyledi: "Önce Cannavaro gönderildi. Sonra Behrami, ardından da ben ve Dzemaili... İtalya'da yaşadığım her şey benim için önemli deneyimdi. Özellikle de çalıştığım teknik adamlar. Delio Rossi benim gelişmeme yardımcı oldu. Mourinho'dan nasıl şampiyon olacağımı öğretti. Mazzari ile Napoli'yi çok iyi yerlere taşıdık. Artık bu tecrübelerimi yeni takımımda kullanacağım."

Gel artık Sneijder!
Sneijder'le birlikte giydiği İnter formasıyla 2 yılda tam 6 kupa kazanan Pandev'in gözü yollarda. Hollanda Milli Takımı'nda olan eski takım arkaşadaşının gelmesini 4 gözle bekleyen Makedon yıldız'ın Galatasaray'daki en büyük destekçisi Sneijder olacak. EURO2016 Elemeleri kapsamında Hollanda'nın 9 Eylül'de deplasmanda Çek Cumhurtiyetiyle oynayacağı maçın kadrosunda yer alan başarılı oyuncunun önümüzdeki perşembe günü İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Sneijder'in Pandev'le görüştüğü ve oyuncuya şimdiden kulüp yapısı ve İstanbul hakkında bilgiler vermeye başladığı bildirildi.