Sağlam adımlarla şampiyonluk gelecek
Kara Kartal'ın hocası, zirveye giden yolu belirledi:
Slaven Bilic, takımda geçen sezonun başında oluşan revahetin yeni dönemde de yaşanmaması için oyuncularına sık sık telkinlerde bulunuyor. Hırvat hocanın, "Ayaklarımız yere sağlam basacak. Her maça final gözüyle bakıp şampiyonluğa ulaşacağız" diyerek öğrencilerini motive ediyor.
Süper Lig'de geçen sezonun başında önemli bir çıkış yaparak ilk 4 maçından da galibiyetle ayrılan ancak ilerleyen haftalarda yaşadığı düşüşle hayal kırıklığı yaratan Beşiktaş'ta yeni dönemde adımlar daha sağlam atılıyor. Özellikle Beşiktaş'ın Arsenal'le İstanbul'da oynadığı Şampiyonlar Ligi Play-Off ilk mücadelesinin ardından takımda oluşan benzer havanın ardından oyuncularına uyarılarda bulunan teknik direktör Slaven Bilic'in, ligdeki Rizespor maçı öncesinde de telkinlerini sürdürdüğü bildirildi. Lige Mersin galibiyetiyle iyi bir başlangıç yapan takımındaki olumlu havanın devam etmesi için çabalayan Hırvat hocanın, bir yandan da takım çalışmalarında oyuncularıyla konuşarak, "Yeni dönemde ayaklarımız daha sağlam yere basacak. Geçen sezon başında 4 maçlık üst üste galibiyetin ardından şampiyon ilan edilmiştik. İstanbul'daki Arsenal sınavının ardından da takımda benzer bir hava oluşturulmaya çalışıldı. Ancak takım olarak geçen sezondan çok önemli dersler aldığımızı düşünüyorum" dediği öğrenildi.
'Artık daha güçlüyüz'
Yeni sezon öncesinde yapılan takviyelerle ligde şampiyonluk yarışında en iddialı takım haline geldiklerini belirten Bilic'in, "Geçen sezona göre kadromuz daha da güçlendi ve artık daha realist adımlar atmamız gerekiyor. Yolumuza adım adım devam edip her maçı birer final mücadelesi olarak görüp şampiyonluğa ulaşacağız" ifadelerini kullandığı belirtildi.
Başkan hedefi belirlemişti
Teknik direktör Slaven Bilic, daha önceden yaptığı açıklamada, Siyah-Beyazlılar'ın Başkanı Fikret Orman'ın FANATİK aracılığıyla kendisine gönderdiği mesaja cevap vermişti. Orman'ın, "Yeni sezonda tek kriterim şampiyonluktur. Hocamızın istediği bütün transferleri yaptık. Artık bahane istemiyorum" açıklamasını onaylayan Hırvat teknik adam, "Benim ve oyuncularımın da zaten burada olma nedenleri şampiyonluk. Bu sezon yarıştığımız; Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda da zirveyi hedefliyoruz. Taraftarlarımızın desteğiyle bunu başaracağız" sözlerini sarfetmişti.