Kolay Mantı Tarifinin Malzemeleri:

Kolay Mantı Hamuru İçin:

1 adet yumurta
3 su bardağı un
Yeteri kadar tuz ve su
Kolay Mantı İç Malzemeleri:

250 gr yağsız kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Kolay Mantı Üzeri İçin:

½ kg yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 litre su ( mantıları haşlamak için )
Yeteri kadar tuz
Kolay Mantı Hazırlanışı:

Kolay mantıyı hazırlamak için karıştırma kabınıza 3 su bardağı elenmiş unu ekleyerek ortasını havuz gibi açın. Ardından unun ortasına yumurta, tuz ve yeteri kadar su ilave ederek böreklik hamurdan daha sert bir hamur yoğurun. İyice yoğrulan kolay mantı hamurunun üzerini kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Daha sonra dinlenen hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartarak bezeler yapın ve üzerini temiz, nemli bir bezle kapatarak tekrar 10 dakika kadar bekletin. Ardından kolay mantının iç harcını hazırlamak için geniş bir kaseye rendelenmiş kuru soğan, kıyma, ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın.