PİLAV ÇEŞİTLERİ,TARİFLERİ
Acem Pilavı
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 500gr kuşbaşı et
- 3 su bardağı et suyu ya da sade su
- 2 orta boy soğan
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı çamfıstığı
- 4 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- yarım tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
- tuz
Hazırlanışı:
Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin, sonra iyice yıkayın ve suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin. Şişmeleri için yarım saat ılık suda bekletin. Soğanları ufak ufak yemeklik doğrayın. Geniş bir tencerede önce yağın yarısını eritin ve etleri kavurmaya başlayın. Et, suyunu salıp tekrar çekince soğanları ekleyin, hafif tuzlayın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tencereye bir bardak sıcak su ekleyin. Etler ve soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar, arada bir suyunu kontrol ederek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Etler pişince tencereden alın, fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz, yayvan bir tencereye aktarın. Kuş üzümü, çamfıstığını, tarçın ve karanfilleri ekleyin, etlerle iyice karıştırın. Yıkanmış pirinçleri etlerin üstüne dökün ve hiç karıştırmayın, et ve pirinç ayrı tabakalar halinde kalsın. 3 su bardağı suyu kaynatın, biraz tuzla kalan yağı ekleyip tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve önce orta sonra kısık ateşte, pirinçler suyunu çekinceye kadar 10-15 dakika pişirin. Pilavı ateşten alın, ağzını bezle örtün, kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra düz bir tabağa tencereyi ters çevirip acem pilavını alın ve servis yapın.