Malzemeler



  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 3 çay bardağı günlük süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 20 gr. yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 600 gr. un



Yapılışı
Mayayı bir tatlı kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı un ve yarım çay bardağı ılık su ile 15 dakika ılık bir ortamda bekletin. İyice kabarınca kalan tüm malzemeyle beraber yoğurun. Unu yavaş yavaş ekleyin ve hafif ele yapışan bir hamur elde edin.

Nemli ve ılık bir ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandırın. Porsiyonluk sandviç şekli vererek fırın tepsinize yerleştirin, üzerini streçleyerek bu şekilde de biraz kabarmasını bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında nem vermesi için su dolu minik bir kapla beraber pişirin.

Bu tarife ceviz, zeytin gibi dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz.
Üzerini susam ya da ayçiçek çekirdeğiyle süsleyebilirsiniz.