Yooooooo kızmak yok diye birses çınladı kulaklrımda.Çektiğin acının,ve sızının sebebi ben değilim.Bana yaptığın zorlukları vehoyratca davranışların beni bu hale getierdi.Hatırlarmısın,daha
doğduğun günden beri hiç şikayet etmeden sana hızmet vermeğe başladım.Yürümeye başladığında düşmeyesin düyesana hep destek verdüm Sen ne yaptın kendi başına yürümeğe başladığında beni düşünmeden en olmayacak yerlerde çekemşyeceğim yükler yükledin.
Yorulduğumda.ağrım oladunda aldprmadın.Tam 70 yıl hizmet ettim,ama elimden geldiğince seni yarı yolda bırakmadım.Şimdi
yoruldum.gucum ancak bukadar,lütfen kızma bana.
Kimsen die mırıldandım.ama başka bir ses bu düşünceden uzaklaştırdı.
O haklı diye sitemle seslendi.Bende aynı durumdayım düşün bakalım sana boyunca.emeklemedende bile ben yardım ettim,
isteklerini.konuşarak anlatamadığın süre içinde hep ben yardımcı
oldum.Uykun geldiğinde bile benim işaretimle uytuldun. Kendini idare ettiğin yaştan beri sana haızmet ettim.Ben olmasaydım beslenmen dahil tum güçlükleri aşman acı ve zorluk içinde geçecekti.Sen ne yaptın benim bir gün yorulup sana zor hizmet edeceğimi düşünmeden zorladın.Şimdi banada kızamazssın.
Sen kimsin?
o ses kesilince başka bir ses çınladı kulaklarımda.Onlar haklı
bende yoruldum ,banada kızamassın.Bende onlar gibi sana
hizmette zorluk çıkarmadım.Dünyayı,aileni,tabiatı,sevdiklerini
görmeği ben sağladım.Yolunu bulmayı,okumanı,yazmanı,sevinçi ve
acılı günlerini hep benim sayemde öğrendiler.Ama sen bu hizmet-
lerime karşılık ne yaptın,yorulacağımı düşünmeden acımasızca kullandın.Ben yidede gücümün yettiğince sana hizmet etti.edeceüimde.
Ne olur söyleyin kimsiniz diye inledim.
Başka bir ses ise kızdığı her halinden belli tonlla,
- Yaa bana yaptığın zulü,dahaa na karnındayken bile sana yaşaman için hayat verdim.Dünyaya geldiğinden beri yaşaman için hiç duramadan sana nefes verdim,senin bana eziyet ederek
dumanla doldurmana rağmen hala zorlansam bile hizmet veriyorum
ne olur artık bizi fazla yorma ,eski gücümüz yok artık,kızma bize.
Gözlerimi açtığımda,
Tanıdınmı bizi ,