Memorial Suadiye Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Sevil Ürer, Kurban Bayramı'nda birbirinden lezzetli yemeklerle hazırlanan aile sofraları ve ikramlarda et tüketiminin arttığını söyledi. Ürer, "Kontrolsüz ve düzensiz beslenilerek geçirilen bu keyifli günler; kolesterol, kalp-damar hastalıkları, karaciğer yağlanması gibi rahatsızlıklara neden olabileceği gibi var olan sağlık problemlerinin ilerlemesine neden olabilir. Bunun için özellikle kronik hastalıkları olan kişiler porsiyon kontrolü, yiyecek seçimi ve pişirme yöntemlerinde daha dikkatli davranmalıdır." dedi.
Diyetisyen Ürer, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu:
* Kurban Bayramı'nda tek tip beslenmemelidir.
* Demir emilimi ve besin çeşitliliğinin sağlanması açısından ana öğünlerde tabağın yarısı sebze ve salatayla doldurulmalıdır.
* Yine ara öğünlerde bağırsak hareketlerini düzenlemek adına meyve tüketimine özen gösterilmelidir.
* Etleri pişirirken doğru pişirme yöntemleri tercih edilmelidir.
* Etler, kızartma ve kavurma yerine, haşlama, ızgara veya fırında pişirme yöntemleri ile hazırlanmalıdır.
* Etlerin çok yağlı olan kısımları da tüketilmemelidir.
* Et ile yapılan yemeklere yağ eklenmemelidir.
* Özellikle kalp damar ve kolesterol hastalığı bulunan kişiler sakatat tüketiminden kaçınmalıdır.