Malzemeler:
3 Küçük Paket Negro / Oreo
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
6 su bardağı Süt
1 su bardağı şeker
1 Paket Vanilya
Yapılışı:
Bir tencerede pirinç unu, nişasta, şeker ve vanilyayı karıştırıyoruz. Sonra üzerine bir bardak sütü ekleyip ve güzelce karıştırıyoruz.
Tencereyi ocağa koyup kalan sütü de bir yandan üzerine ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Burada önemli olan sürekli karıştırmanız gerektiğidir, çünkü süt hemen dibini tutabilir.
Kaynadıktan sonra bir 10 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra sıcak haldeyken kaselere ya da küçük kuplara dökerek soğuması için buzdolabına koyun.
Servis etmeden önce negro ya da oreolarımızdan kase sayısı kadar ayırıp, geri kalanları robotltan geçirip ufalıyoruz. Daha sonra kaselerin üzerine serpiyoruz.
Ayırdığımız negro/oreoları süs niyetine kaseye yerleştiriyoruz. Dilerseniz ilave olarak çilek parçaları da serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun !