Cem Yılmaz: Türkiye'de kendimi özgür hissetmiyorum

9 Ekim 2014, Perşembe

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, kendisini Türkiye’de özgür hissetmediğini söyleyip ”Nedir lan, savaş şartlarındaki gibi devamlı mücadeleyle hak elde etme meselesi? Bana hiç medeni gelmiyor” dedi.

Gösteri için gittiği New York’ta Hürriyet’e konuşan Yılmaz, ‘Kendini Türkiye’de özgür hissediyor musun?’ sorusuna şu cevabı verdi:

”Elbette değil, hissetmiyorum. Allahtan benim bir alanım, alanlarım var. Oysa insan olağan haliyle özgür hissetmeli. Bunun için illa kahramanlık yapmasına gerek kalmamalı. Senin doğal hakkın olmalı… Nedir lan, savaş şartlarındaki gibi devamlı mücadeleyle hak elde etme meselesi? Bana hiç medeni gelmiyor!”

‘Gezi’de bilmediğimiz ne olabilir?’
Cem Yılmaz, tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Parkı eylemleriyle ilgili de şu yorumu yaptı:

”Patlama işte! Ne olabilir? Benim tanıdığım birçok insan birey olarak çok rencide olduğu için reaksiyon gösterdi. “Ama Gezi’de bilmediğiniz çok şey var” kısmına ise pek inanmıyorum. Madem öyle, birinin de o bilmediğımiz şeyleri çıkıp anlatması gerekmiyor mu? Bilelim o zaman… Fikri ne olursa olsun herkesin kabul edebileceği şeyler var: Nezaket, fikri anlama çabası… Gezi sürecinde “Ben nazik miyim? İnsana önem veriyor muyum?” sorgulamasını yaşadık. Onun dışında siyaset, politika o kadar sıkıcı ki…’‘