Gece nöbetinden mektuplarımın muhatabı... Muhabbet deryasında, bir damla, bir zerre dahi olsa, gönlüme düşüren isim... Satır aralarında sarsıldığım, kendimi bulduğum, ruhu ruhuma tanıdığım...
Ve yine bir gece yarısı nöbetinden düşüyor gönlümden gönlüne satırlar... Ana yola bakan balkondan, gecenin bu saatinde geçen 3-5 araba sesi eşlik ediyor bana... Bir de bir ses bölüyor sessizliği... Geceme yoldaş bir ses var kulaklığımdan yükselen... Sezen tüm ihtişamıyla döktürdüğü sözleri haykırıyor. "Yol arkadaşım gördün mü,duydun mu olup bitenleri .." diye. Sonra tanıdık olaylar, tanıdık tepkiler, tanıdık bir cümle düşüyor hatırıma ..
"Ben hala bir ölünün en iyi dostuyum !.. " Sonra düşüncelerim çarpışıyor .. Durun savaşmayın diyorum, susturuyorum beynimin içindeki sesleri ..
Başımı kaldırıyorum gökyüzüne, bir yıldız .. Su sıralar korktuğum karanlığın ortasından sızıp geliyor sanki .. Yalnız değilsin, korkma ben buradayım diye çığlıklar atıyor .. Hafif bir tebessüm oturuyor yüzüme .. Hoşnutsuz da değilim gerçi bu durumdan .. Soruyorum kendime .. Sahi en son ne zaman oturmuştu bu masum tebessüm yüzüme diye düşünüyorum .. Yine sana varıyor yollar ..
Bir an zihnim benimle dalga geçiyor gibi oluyor .. Oysa, kafam gayet yerinde .. Ürperiyorum .. Ruhum gezintiye çıkmış sanki, bedenimle kalakalmışım öyle .. Soğuğun etkisi olsa gerek, kendime geliyorum .. Şehrimde serin havalar hakim olmaya başladı.. Her an üşüyorum, sonra bir an geliyor .. Günde birkaç defa yüreğime ısıtmaya gelişin, muhabbetinle sarıp sarmalayışın ..
Fırtınalı denizlerde alabora olmamaya çalışırken, sakin bir liman arayışındayken dinlenebileceğim bir yer belki .. Adını koyamadığım, anlamlandıramadığım şeyler olurken .. Ve ben yine sende buluyorum kendimi .. Gönlüme ağır gelenlerin, yarısını omuzlayışın .. Tökezlediğimde, el uzatışın .. Çarptığım duvarlardan, beni oralara çekişin .. Labirentte çıkışı ararken, yol gösterişin .. Seyir defterimde, elimde harita şaşkınlıkla bulmaya çalışırken, pusulanı uzatışın
Karanlıkların içinde, gece nöbetlerindeyken, kelamımın dökülmesine sebep olanım .. Gecenin acı yanlarını döküp saçıp, gündüzün aydınlığında, örtbas edenim .. Her dem RABB'im seninle, dua'ya yasla gönlünü ve ayrıca RABB’ imle hasbıhal et fikrini gönlüme düşürenim ..
Gece nöbetlerinde, yalnız olmadığımı, nöbet tesliminden sonra asayiş berkemal, güvendesin, güvendeyiz duygusunu yaşatanım .. Susmalara son verdirip, döküp saçıp, yeri gelince acıtıp, az biraz da başa çıkışı yaşatanım ..
Hal beyanımı anlayanım .. Kelamım eksikken, tamamlayanım .. Susmalarıma son verip, gönlünü açanım .. Ben sana ne denli dökmeye çalışsam da dilim dönmez, ellerim yazmaz, cümlelerim yetmez .. Nazım geçenim, kahrımı çekenim ..
Yeni güne vururken saatler, yeni bir güne bugün de ölmedik !.. diye başlayıp, güzellikler* getirsin bize diye umut ediyorum ve ellerim semaya açılıyor .. Dua mucizesi sarıyor ruhumu .. Ruhunun, ruhuma tanıdıklığı oradan geliyor galiba ..
Sahipsiz mektuplarımı, gece nöbetinden mektuplara dönüştürdüğün için, muhabbetimizin satır aralarında BİZ’İ ortaya koyduğun için .. Varlığın için, yaşattığın güzellikler için .. Her ne sebep olursa olsun .. İyi ki varsın ve varlığın daim olsun gönül hane'mde ..