Emniyet 6 Bin 500 Polis Alacak
Emniyet Genel Müdürlüğü, üniversite mezunu 6 bin 500 adayın asıl, bin 950 adayın ise yedek olarak alınacağını duyurdu.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) 14'üncü dönem eğitimlerine, üniversite mezunu 6 bin 260'ı erkek, 240'ı bayan olmak üzere 6 bin 500 adayın asıl, bin 950 adayın ise yedek olarak alınacağını duyurdu.
Geçtiğimiz ay Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) 14'üncü dönem eğitimlerine, üniversite mezunu 130'u bayan olmak üzere 3 bin 250 adayın asıl, 975 adayın ise yedek olarak alınacağını duyuran Emniyet Genel Müdürlüğü, 9 Ekim günü yaptığı açıklamayla, öğrenci alımına ilişkin tüm iş ve işlemler ile yapılan duyuru iptal edildiğini açıklamıştı.
EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Polis Meslek Eğitim Merkezleri'nin Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı mesleki temel eğitimin verildiği; parasız, yatılı ve üniformalı eğitim kurumlar olduğu belirtildi. 2014 yılında başlatılacak 14'üncü dönem POMEM'lere 2013 ve 2014 yılları Kamu Personel Seçme Sınavı'nın birinden (KPSS - P3) puan türünden 60 ve üzerinde puan alan ve en az dört yıllık yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilecekleri vurgulandı.