Malzemeler:
- 2 paket kedidili bisküvisi
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 su bardağı ılık süt
- Dolgusu için
- 3 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin
- 200 gr labne peyniri
- Yarım çay bardağı rendelenmiş çikolata
- Üzeri için
- Kakao
- Çırpılmış krema
- Rendelenmiş çikolata
Hazırlanışı:
- Baton kek kalıbını streç film ile kaplayın.
- Kahveyi şeker ilave ettiğiniz sütün içerisinde eritin.
- Kedidili bisküvileri kalıbın önce tabanlarına sonra yan duvarlarına dizin.
- Toz jelatinin üzerine 1-2 yemek kaşığı su serpiştirin ve birkaç dakika bekletin.
- Dolgusu için süt, şeker, vanilya, un ve yumurta sarısını tencerede karıştırın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
- Jelatini karışıma ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve oda ısısında ılınmaya bırakın.
- Mikserle çırparak soğutun.
- Labne peyniri ekleyin.
- Rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Karışımı baton kalıba aktarın.
- Üzerini kahveli süte batırılmış bisküvilerle kapatın.
- 2 saat derin dondurucuda beklettikten sonra kalıptan çıkartın.
- Üzerine kakao serpiştirip krema ve çikolata ile süsleyin.
- Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!