Ne zaman hayatı tamamlamaya çalışsam,hep bir yanımın eksik kaldığını farkediyorum.Benim hayat masalımın hiçbir zaman sonu gelmedi.Hep yarım kalmış yalanların içinde sıkışıp kaldı yaşanmışlıklar.Anlayacağın,benim hiçbir masalımda gökten üç elma düşmedi.
İçimde bir yerlerde hep kilitli durur hüzün kokulu sarmaşıklarım.Ne zaman mutluluğun kapısını çalmaya kalksam,kilitleri kırılır hüzün odalarımın ve tüm benliğimi sarmaya başlar zehirli sarmaşıklar.Mum aleviyle yakılan bir sigaranın dumanında ölen gemiciler gibi,ölür gider ömrümün mutluluk kuşları.
biliyorum ait değilim bu düzene,dayatmalara,boyun eğmelere...Ama hayat izin vermiyor baş kaldırmaya.İstesem de, istemesem de hep o dişli çarkların arasında eziliyor hislerim.Sonra "ben" denilen varlıktan geriye sadece bir beden kalıyor;tüm hisleri körelmiş,bakışları donuklaşmış,her kahkahasında bir gözyaşı saklayan...
Sustukça dizlerim kanar oldu.Evet,kanayan yüreğim değil dizlerim.Yüreğim kan kaybından öleli çok uzun zaman oldu.Şimdilerde içimdeki birikmişliği dizlerimden akan kanla kusuyorum.Artık tutmuyor dizlerim,yürüyemiyorum.hayatın üzerine kendimden emin adımlarımı atamıyorum.belki de bu yüzden olduğum yerde sayıyorum durmadan.Gelip geçeni izlemekle yetiniyorum sadece,durup kaldığım noktada.
Yağmur bile yağmaz oldu kurak topraklarıma.Yürek bahçem kuruyor günden güne.Hüzün kovan kuşları uçup gitti ömrümden,uzun zaman önce.
Polyana intiharın eşiğinde nice zamandır;sepetindeki mutluluk oyunlarını tüketti çoktan.Kırmızı başlıklı kız artık yemek götürmüyor büyük annesine,tüm hayallerini hain kurtlar çaldı.Pamuk prenses yüreğini kötü kalpli kraliçeye kaptırdı.
Çocukluğumda anlatılan masallar hep yalanlar üzerine kuruluymuş.Aslında bu kötücül düzenin yanında bu masallar birer iyilik meleği kalıyor.
Yine de ne gariptir ki,hala "iyi ki yaşıyorum" diyebilecek kadar yürekliler de var,bu kötücül düzenin içinde.Belki hayatlarının en büyük yalanını söylüyorlardır.Ve bu yüzden onların masalları hep mutlu bitiyor.Ben beceremem hiç yalan söylemeyi.İşte bu yüzden,benim ömrümün - yalan bile olsa - bir masalı olamadı hiçbir zaman.Gökten üç elma düştüğünü hiç göremedim ve sanırım hiçbir zaman da göremeyeceğim bu gidişle.
Hiçbir zaman yağmur yağmayacak kurak topraklarıma benim. Tanrı,düşen her yağmur damlasında bir melek göndermeyecek benim yüreğime......ALINTI