Sadece üç malzemeyle nefis bir tatlı hazırlamak ister misiniz? Yumuşacık, bal gibi pratik kabak tatlısı tarifi


Pratik Kabak Tatlısı



Malzemeler,
1 kilo bal kabağı
Yarım kilo şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Hazırlanışı,
Bal kabaklarını orta büyüklükte doğrayın.
Orta büyüklükte tencereye bir kat kabakları yerleştirin.
Üzerine toz şekeri serpin.
Tekrar kabakları tencereye dizip üzerine şeker serpin.
Kabak ve şeker bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Geceden sabaha kadar bekletin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Üzerine ceviz serpin.
Not: Damak tadınıza uygunsa; kaymak ya da tahinle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.