Paluze
Çeşitli meyve suları ile tatlandırılan nişasta, lezzetli ve hafif bir tatlıya dönüşüyor: Carte d’Or ile tadına varacağınız güzel anları renklendiren Paluze tarifi.
Paluze
Malzemeler,
1,5 kg olgun şeftali
500 g vişne
400 g toz şeker
200 g nişasta
4 bardak su
Carte d’Or Çilekli ve Kaymaklı Dondurma
Hazırlanışı,
Şeftalileri rendeleyip suyunu temiz bir tülbentten sıkarak bir tencereye alın.
Vişneleri de ezip tülbentten sıkarak suyunu başka bir tencereye alın.
Şeftali suyuna 200 g şeker koyup orta hararette kaynatın.
İki bardak suda ezdiğiniz 100 g nişastayı kaynamakta olan şeftali suyuna hızla çırparak yedirin.
Devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Kâselere yarısı boş kalacak şekilde paylaştırın.
Donmasını bekleyin.
Aynı işlemi vişne suyuyla uygulayıp kâselerin diğer yarılarını da bu karışımla doldurun.
Donduktan sonra bir süre buzdolabında soğutup üstlerine birer top Carte d’Or Çilekli ve Kaymaklı
dondurma koyarak servis edin.
İsteğe göre vişneli sos ile de süsleyebilirsiniz