Prenses tatlısı
Un tencereye konur, kısık ateşte sarartmadan kavrulur. Süt, şeker, konur dibi tutmadan koyulaşana kadar pişirilir. 125 gr. margarin ilave edilir. 20 dakika çırpılır. Bir cam kaba 2 kepçe tatlıdan koyup yayılır, bisküviler üzerine dizilir. Tencerdeki tatlı üzerine yavaş yavaş dökülür, tatlı soğutulur. Bir kapta margarin, kakao, pudra şekeri ve su; ateş üzerinde yağ eriyene kadar pişirilir. Bir yumurta kırılıp mikserle bir dakika çırpılır. Tepsideki tatlının üzeri tamamen kaplanır. Buzdolabında bir gece bekletilir. Üzerine krokan serpilir, dilimlenerek servis yapılır.
MALZEMELER
* 1 kg. süt
* 3 kahve fincanı un
* 3 kahve fincanı şeker
* 125 gr. margarin
* 1 Paket fıstıklı krokan
Sosu:
* 100 gr. margarin
* 2 çorba kaşığı kakao
* 2 çorba kaşığı su
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1 yumurta