Prenses tatlısı




Un tencereye konur, kısık ateşte sarartmadan kavrulur. Süt, şeker, konur dibi tutmadan koyulaşana kadar pişirilir. 125 gr. margarin ilave edilir. 20 dakika çırpılır. Bir cam kaba 2 kepçe tatlıdan koyup yayılır, bisküviler üzerine dizilir. Tencerdeki tatlı üzerine yavaş yavaş dökülür, tatlı soğutulur. Bir kapta margarin, kakao, pudra şekeri ve su; ateş üzerinde yağ eriyene kadar pişirilir. Bir yumurta kırılıp mikserle bir dakika çırpılır. Tepsideki tatlının üzeri tamamen kaplanır. Buzdolabında bir gece bekletilir. Üzerine krokan serpilir, dilimlenerek servis yapılır.

MALZEMELER

*
1 kg. süt

* 3 kahve fincanı un

* 3 kahve fincanı şeker

* 125 gr. margarin

* 1 Paket fıstıklı krokan

Sosu:

*
100 gr. margarin

* 2 çorba kaşığı kakao

* 2 çorba kaşığı su

* 2 çorba kaşığı pudra şekeri

* 1 yumurta