Amerikan'ın Ortadoğu'yu en iyi bilen isimlerinden biri olan, Obama'dan sonra ülkenin ikinci adamı konumundaki ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Erdoğan'la yaşadığı gerilim sonrası Türkiye'ye geliyor. Biden, kasım ayında Fas, Ukrayna ve Türkiye'ye ziyarette bulunacak.
ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞECEK
Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden'in üç ülkeyi kapsayan ziyaretlerinin 17 Kasım itibariyle başlayacağı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek olan Biden'ın hangi tarihler arasında Türkiye'de olacağı ise belirtilmedi.
"SİZ HAKLIYDINIZ" TARTIŞMASI
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, IŞİD tehdidinden aralarında Türkiye'nin de olduğu ABD'nin müttefiklerini sorumlu tutmuş ve Türkiye gibi ülkelerin bölgeye yüz milyonlarca dolar para ve on binlerce ton silah gönderdiğini söylemişti. "En büyük problemimiz müttefiklerimiz" diyen Biden, bu ülkeleri Suriye'deki gruplara sağlanan desteği durdurmaya ikna edemediklerini anlatmıştı. Biden, ancak Türkiye'nin şimdi uyandığını belirterek, Erdoğan'ın kendisine "Siz haklıydınız" dediğini söylemişti.
ERDOĞAN, "BİDEN BENİM İÇİN BİTMİŞTİR" DEMİŞTİ
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın "Erdoğan bana 'Suriye konusunda siz haklıydınız' dedi" şeklindeki ifadelerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan Biden benim için böyle ifadeler kullanmışsa Biden benim için tarih olur. Sayın Biden, Harvard'da böyle bir şey söylemişse bizden özür dilemelidir." demişti. Bu sözler sonrası Biden Erdoğan'dan özür dilemişti.