Ağda nasıl yapılır : Ağda yağarken bilmeniz gerekenler
AĞDA NASIL YAPILIR
Ağda nasıl yapılır : Ağda yağarken bilmeniz gerekenler,Klasik ağda geleneksel ve iyi çözümler sağlayan epilasyon yöntemlerindendir. Evde şeker, limon ve su karışımı ile ağda yapan kişilerde mevcuttur. Günümüzde paketlere sığan ve her markette bulunan klasik ağdaya ulaşmak çok daha kolaydır. Kolay tatbik etmek ve iyi çözümler alabilmek içinağda seçimi önemlidir.
Etkisi oldukça uzundur. Tıraş bıçağı ve tüy dökücü kremlerle kıyas yapıldığı zaman aradaki fark bariz açığa çıkacaktır. Dört haftaya varan temiz cilt kişileri ağdaya yöneltmektedir. Kökten kıllar çekileceği için tüyler sertleşmeyecek ve tekrar daha narin şekilde çıkacaktır.
Epilasyon için iyi seçim olabilecek ağdaya acı eşiği düşük olan kişiler dayanamamakta ve daha pratik yöntemler bulmaktadırlar. Bu gün eczanede satılan anestezi içeren pomatlardan yardım alıp ağdayı uyuşuk bedene uygulayan bayanların sayısı da oldukça fazladır.
Evde Ağda Nasıl Yapılır
1- Uygulanacak alan muhakkak kuru olmalıdır. Islak beden şekerli ağdayı saracak ve tekrar çıkarımı mümkün olmayacaktır. İyi kıvam verilmiş bir ağda deriye yapıştığı zaman kıl köklerini çekebilecek güçte olacak ve bedende tortusu kalmadan kalkıp gelecektir. Aksi halde ağda cildi saracak ve çıkarmak işkenceye dönecektir.
2- Ayrıca uygulanacak alanın temizliği hijyen açısından önemlidir. Bir diğer önemli konuda ağdanın ısısıdır. Isıtılan ağda cildi yakmamalı ve donukta olmamalıdır. Etkin sonuç için el yakmayacak fakat sıcağa dönük ısıda olmalıdır.
3- Bedene yapışmadan önce el ile seri hareketlerle kıvam verilmelidir. Yapışkan kıvama gelen ağda uygulanacak bedene sürülerek vakit kaybedilmeden tüylerin zıt yönünden hızla çekilmelidir. Ağda yaparken seri olmak önemlidir. Acı hissini indirgemek için daha pratik olup uyuşukluk geçmeden tüm işlemi bitirmek gerekir. Oyalanmak acıyı çoğaltıp işlem süresini uzatarak etkin uyuşukluk sağlamayacaktır.
Klasik Ağdanın Yan Etkileri
- Acı veren bir yöntemdir.
- Ciltte kızarıklık yaşanacaktır.
- İçinde bulunan şeker tüyleri besleyip yeniden çıkmasına neden olacaktır.