kayseri escort ankara escort izmir escort antalya escort bursa escort istanbul escort

Etiketlenen üyelerin listesi

Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1
    katherinapetrov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2014
    Mesajlar
    4,307
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)

    Aşure çeşitleri nelerdir ve nasıl yapılır?




    Esmer aşure

    Malzemeler
    250 gr aşurelik buğday
    50 gr pirinç
    30 su bardağı su
    550 gr esmer toz şeker
    25 gr kuş üzümü
    150 gr sultani üzüm
    100 gr iç badem
    100 gr iç ceviz
    50 gr fındık
    50 gr kuru kayısı
    3 diş karanfil
    1.5 tatlı kaşığı zencefil
    1 kahve fincanı gülsuyu (arzuya bağlı)

    Yapılışı
    Buğday ve pirinci bir gece üzerine çıkacak kadar suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzün. 30 su bardağı su ilavesiyle az ateşte 6-7 saat pişirin. Yumuşamış buğday ve pirinci suyuyla beraber bir tahta kaşıkla ezerek süzgeçten geçirin. Özlü buğday suyuna şekeri ilave ederek orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Gerekirse su ilave edin. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ayıklanmış ve yıkanmış sultani üzümü, kuş üzümünü, küçük kesilmiş kuru kayısıyı, iç bademi, doğranmış cevizi, kavrulmuş fındığı, karanfili, zencefili ve dilerseniz gül suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynatın ve kaselere dökerek paylaştırın. Soğuyunca üzerini badem, ceviz, üzüm ve narla süsleyin.




    Sütlü aşure

    Malzemeler
    250 gr aşurelik buğday
    100 gr pirinç
    30 su bardağı su
    3 su bardağı süt
    750 gr toz şeker
    50 gr kuru fasulye
    50 gr kuru bakla
    50 gr nohut
    100 gr iç ceviz
    100 gr kuru kayısı
    150 gr sultani üzüm
    100 gr incir
    25 gr dolmalık fıstık
    25 gr kuş üzümü
    100 gr iç badem
    1 kahve fincanı gülsuyu (arzuya bağlı)

    Yapılışı:
    Buğday ve pirinci üzerine çıkacak kadar suda bir gece bekletin. Ertesi gün suyu süzün. 30 su bardağı su ilavesiyle az ateşte 6-7 saat pişirin. Yumuşamış buğday ve pirinci suyuyla beraber bir tahta kaşıkla ezerek süzgeçten geçirin. Özlü buğday suyuna şekeri ve sütü ilave ederek orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Gerekirse su ilave edin. Bir iki taşım kaynattıktan sonra bir gece evvelden suya yatırılmış ve sonra da haşlanmış kuru fasulye, bakla ve kabukları ayıklanmış nohut ekleyin. Ayrıca ayıklanmış ve yıkanmış sultani üzümü, kuş üzümünü, küçük kesilmiş kuru kayısı ve inciri, dolmalık fıstığı, iç bademi, doğranmış cevizi ve dilerseniz gül suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynatın ve kaselere dökerek paylaştırın. Soğuyunca üzerini badem, ceviz, üzüm ve narla süsleyin.

    Not: Aşurenin daha beyaz olması için şeker ve sütten sonra içine hiçbir malzeme atmayın.




    Aşure
    Malzemeler
    2 su bardağı buğday
    1 su bardağı kuru bakla
    1 su bardağı pirinç
    1 su bardağı nohut
    1 su bardağı kuru fasulye
    1 su bardağı kuru sarı üzüm
    15 adet kuru kayısı ikiye bölünmüş
    300 gr. kestane haşlanmış ve ayaklanmış
    1,5 kg toz şeker
    1 lt. süt

    Yapılışı:
    Buğdayı ve baklayı iyice yıkayın. Büyük bir aşure tenceresinin içinde, pirinci de ekleyerek 5 lt. suyla 20 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Bir gece bekletin. Nohut, fasulye, üzüm ve kayısıyı da geceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Üzerine 4 parmak su çıkacak kadar su ilavesiyle, sabahleyin tencereyi ağzı açık olarak orta ateşe koyun ve hiç karıştırmayın. Nohudu ve fasulyeyi haşlayın. Nohudun kabuklarını soyun ve her ikisini de tencereye ekleyin. Su azaldıysa 1 lt sıcak su ekleyin. Kaynattığınız ve süzdüğünüz üzüm ve kayısıları ekleyin. Malzemelerin hepsi piştiği zaman kestaneyi koyun. Kısık ateşte tüm bunlar 3 saat sürecektir. Daha sonra şekeri koyun ve artık hep karıştırın. Şekerle beraber kaynattığınız sütü de ilave edin. Şeker iyice emilene kadar, yarım saat gibi karıştırmaya devam edin. Altını kapattıktan sonra biraz bekletin ve henüz sıcakken servis tabaklarına koyun. Soğuyunca üzerini kuru üzüm, kuş üzümü, çiğ badem, Antep fıstığı, nar, ceviz, kuru incir ve kuru kayısıyla süsleyin.



    Pekmezli aşure

    Malzemeler
    3 su bardağı haşlanmış buğday
    1 su bardağı haşlanmış fasulye
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    3 elma
    6 sade incir
    1 su bardağı sade kuru üzüm
    2 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı pekmez
    1 çorba kaşığı nişasta


    Üzeri için:
    Fındık
    Hindistan cevizi
    Kuru meyveler
    Ceviz
    Yeşil Fıstık


    Yapılışı
    2 litre su alın ve kıvamına göre ayarlayın. Tencereye 3 su bardağı haşlanmış buğdayı alın. Üzerine 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 su bardağı haşlanmış fasulye ve 1 su bardağı kuru üzüm ilave edin ve kaynamaya bırakın. Daha sonra elmaların kabuklarını soyun ve küp olarak kesin. Tencereye küp kesilmiş kuru incir ve elmaları alın. Kaynamaya bırakın. Daha sonra üzerine 1 su bardağı pekmezi ilave edin ve kaynamaya devam etsin. Üzerine 1 çorba kaşığı nişastayı sulandırın ve tencereye eritilmiş nişastayı ilave edin ve kıvamını bağlayın. Aşurenin kıvamı bağlandıktan sonra servis edin. Aşurenin üzerine hindistan cevizi, fındık, ceviz, yeşil fıstık ve kuru meyveler ile süsleyip servis edin.
    Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnıdeğer . .

  2. #2
    Francisco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Title
    Forum Üyesi
    Üyelik tarihi
    07.Kasım.2014
    Mesajlar
    1,014
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    9 Thread(s)
    Hım aşurenin tadı zaten güzel bir de bol narlı olunca kesin yemek lazım : )

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)

Benzer Konular

  1. En sağlıklı salep nasıl yapılır, faydaları nelerdir?
    Konu Sahibi aylecA Forum Genel Bilgiler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 24.Kasım.2017, 14:17
  2. Cevap: 0
    Son Mesaj : 02.Ekim.2017, 21:22
  3. Backlink Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri Nelerdir?
    Konu Sahibi BOZKURT21 Forum Dersler ve Püf Noktaları
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 10.Temmuz.2017, 18:59
  4. Cevap: 0
    Son Mesaj : 07.Temmuz.2017, 14:45
  5. Cevap: 0
    Son Mesaj : 06.Temmuz.2017, 21:13

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
gaziantep escort bayan gaziantep escort sesli sohbet seks hikaye onwin venüsbet giriş tipobet365 sahabet karabük escort ordu escort kars escort kocaeli escort izmit escort edirne escort ısparta escort karabük escort manisa escort adana escort
ankara escort ankara escort ankara escort bayan escort ankara çankaya escort kızılay escort kızılay escort ankara eskort ankara escort çankaya escort ankara otele gelen escort kayseri escort istanbul escort avrupa yakası escort çapa escort şirinevler escort avcılar escort beylikdüzü escort