Türkiye`deki Aktif Hack Grupları

1- TurkHackteam

Türkiye’nin en eski timlerinden biridir.2002 yılında.Bedros Sanches,Arsenik,Bermuda,OnLy,NightWolf önderliğinde aktif hack hayatına başlamıştır.Her site gibi bizim sitemizde inişli çıkışlı zamanlar yaşamıştır.Ama hala günümüze kadar sapasağlam ayakta kalmaya devam etmektedir.Birçok kişinin tohumu burada atılır daha sonra ayrılırlar nedense.Ve sonra hüsrana uğrarlar.Zone kayıtlarını zone-h den ZoRRoKiN adına alır.Ve dünyada en çok site hackleyen hack tim lerden birisidir.Elinde muhteşem silah botnet gücü vardır  Birçok lamer timin korkulu rüyasıdır.Kozmopolit bir yapıya sahiptir.Bu özellikle diğer timlerden ayrılır.Operastonlar genelde bireysel yapılır.Ve son zamanlarda en aftif olan gruptur.

2- Ayyıldız Tim

2002 yılında temelleri atılıp 2003 yılında hack hayatına giriş yapmıştır.Batuhan(merhum),CedKan Bir Yafes, Barbaros ve Kahraman nickli 4 gurbetçi tarafından kurulmuştur.Ayyıldız Tim önemli operasyonlara imza atmıştır.Yabancı istihbaratlar vs…Bunların elinde basın gücü vardır.En medyatik olan hack sitesidir.Uluslararası kuruluşlarla bağlantısı vardır.

3- Cyber-Warrior

2001 yılında Akhmenrah CwDoktoray belli başlı kurucularıdır.Ülkemizde dini ağırlıklı hack yapan tek timdir.Kurulmaları için bile fetva verildiğini söylüyorlar.Evet CW de ülkemizde kaliteli operasyonlara imza atmıştır.Ama yayın hayatına hiçbir zaman ara vermemiştir.Ve misyonları dahilinde hack yapmaya devam etmişlerdir.THT de olduğu gibi CW de birçok hacker yetiştirmiştir.Birara Cw hükümet tarafından destekleniyor diye bir olaylar vardı durdu daha sonra.Basın güçleri bunlarında var ara ara AYT gibi televizyonlara çıkıyorlar.Temek kadronun genellikle birçoğu bilişimle uğraştıkları için sağlam temelleri vardır.Kendimi bildim bilele kefalet sistemi var.Akıncılar en önemli deface timidir.Hack faaliyetleri hala devam ediyorlar.

Diğer gruplar ise

1923Türk: Bu gruba karşı sempatim var seviyorum bunları.THT ye benzer bir yapısı var.Ve zone-h de bizimle başabaş gider genelde...

RedHack: Sol görüşlü bir gruptur.Devlet sitelerine saldırır.Ve siteleri yasaklanmıştır.Twitter üzerinden yayın yapıyorlar.

Mavi1.org: iskorpitx in sitesidir.

TurkGuvenliği: İçlerinde çok iyi hacker vardır ve çok başarılı operasyonlar yapmışlardır.Ama şuanda aktif hack yapmıyorlar.Fakat en kısa sürede tekrardan online olacaklarını duyurdular.