Diyadinnet'te yayınlanan Göz alerjisinin etkenleri ve çözüm yolları yazısı, sitemizde Göz alerjisinin etkenleri ve çözüm yolları hakkında yayınlanan yazıyı okumaktasınız.
Göz Alerjisi Belirtileri
Göz alerjisi gözün beyaz kısmı ve göz kapağının içinde kırmızılık olarak baş gösterir. Diğer belirtiler ise kaşınan gözler, gözlerin sulanması, bulanık görüş, yanma hissi, göz kapağının şişmesi ve ışığa duyarlılık olarak sıralanabilir. Göz alerjileri tek başına ya da burunda oluşan alerjilerle birlikte ortaya çıkabilir.
Gözler Neden Kızarır?
Göz alerjileri gözümüz alerjik Maddelere maruz kaldığında ortaya çıkar. Evcil hayvanlar veya polenler bunlara örnek olarak verilebilir. Gözlerde bulunan hücrelerin salgıladığı kimyasallar inflamasyona neden olur. Sonuç kaşınan, kırmızı ve sulanmış gözlerdir.
Gözlerinizi Kaşımayın!
Fazlasıyla cezbedebilir. Ancak kesinlikle gözlerinizi kaşımamanız gerekir. Kaşıdığınız zaman kimyasalların salgı miktarı artar ve daha fazla kaşıntı meydana gelir. Bunun yerine kullandığınız lensleri çıkarıp soğuk baskı uygulayabilirsiniz. Önemli bir nokta ise göz makyajı yapmaktan kaçınmaktır.
Göz Alerjisini Saklama Yolları
Alerjik olmayan bir kapatıcı sayesinde koyu halkaları saklayabilirsiniz. Ağır makyaj yapmaktan kesinlikle kaşının çünkü sonuç yine kızarmış ve Sulu gözler olacaktır. Bunun yerine yüzünüzün başka bir yerini ön plana çıkarın. Örneğin; hoş görünen bir ruj sürün.
Alerji Tedavi Yöntemleri
Çoğu göz damlası burun damlalarıyla aynı prensipte çalışır. Antihistamin ilaçlar histamin üretimini durdurur ve inflamasyon oluşumunu engeller.
Göz Damlaları
Göz damlaları gözü temizleyerek nemli kalmasını sağlar. Bu damlalar gözün içerisinde bulunan kılcal damarları daraltarak kızarıklığı azaltır. Ancak uzun vadede kullanıldıklarında belirtileri artırdıkları görülmüştür. Bu damlaları kullanmadan önce doktora başvurmak bu nedenle çok önemlidir.
Oral İlaçlar
Ağız yoluyla alınan ilaçlar göz alerjilerini kontrol etmede başarılı olabilir. Ancak, bu ilaçlar gözlerde kuruluğa ve rehavete neden olabilir. Bu tür ilaçları kullanmadan önce doktora giderek tedaviye uygunluğunuzu kontrol etmekte fayda var.