En az 8 saat uyumanın gerekliliğinden hepimiz haberdarız. Ancak hayat koşulları her zaman buna izin vermeyebiliyor. Yetişmesi gereken projeler, çalışılacak sınavlar ya da stres... Tüm bunlar uykunu almanı engelliyor olabilir. Peki uykusuzluğunun yüzünden anlaşılması gerektiğini kim söyledi? Birkaç kolay adımla, pekala dinlenmiş ve sağlıklı görünebilirsin!
Sıra sende
Bu 3 adım hayatını kurtaracak!
Nemlendir
Az uykunun etkileri tüm yüzüne yansır. Yetersiz ya da kalitesiz uyku, göz altlarının şişerek morarmasına, cildinin de nemini kaybederek kurumasına yol açar. Ne kötü! Bu sağlıksız görünümü gidermek için, yüzüne ve boynuna besleyici ve nemlendirici krem uygulayabilirsin. Hafif yapılı ancak nemlendirmede etkili bir krem seçmeni tavsiye ederiz.
İpucu: Nemlendirmeyi fısfıslı bir şişeye koyacağın sodayla da sağlayabilirsin! İçeriğindeki mineraller cildine tazelik verir.
Gözlerinin şişliğini indirmek için, dinlendirici ve nemlendirici göz çevresine özel kremlerden yardım alabilirsin.
Bakışlarını canlandır
Hassas göz çevresi bölgesine özen göstermek, dinlenmiş görünmeyi sağlamanın odak noktası. Şişlik giderici göz kremiyle birlikte, kapatıcıdan yardım alarak bakışlarına parlaklık ve canlılığını yeniden kazandırabilirsin. Kapatıcıyı göz altlarına ve kızarıklık ya da koyu kusurlar gördüğün kısımlara uygula. Kolay sürülen kremsi yapılı bir ürün seçebilirsin. Ardından, kirpiklerini kıvırarak hacim veren bir maskara uygularsan bakışlarına sağlık kazandırmaman işten bile değil!
İpucu: Bir iki damla Visine, gözlerinin kızarıklığını alarak yorgun görünümünü giderecektir.
Saçlarının üzerinden geç
Uyku eksikliği, saçlarını da etkileyerek güzel tutamlarının parlaklığını kaybetmesine ve saç diplerinin yağlanmasına sebep olur. Bu da pasaklı ve yorgun bir görünüme yol açabilir. Bu durumu engellemek ve enerjik görünümünü geri kazanmak için kuru şampuanı saç diplerine sıkıp daha sonra tara. Bu şampuanlar yağı emerek saçlara hacim veriyor.
İpucu: Kuru şampuanın yoksa ve çok zor durumda kaldıysan, bebek pudrasından da yardım alabilirsin. Ancak gün sonunda saçlarını kesinlikle yıkamalısın. Aksi takdirde gözeneklerin hava alamaz