Pastırmalı ekmek köftesi
Malzemeler
# 300 gr bayat ekmek
# 6 dilim pastırma
# 4 dilim salam
# 1 soğan
# 60 gr tereyağı
# 3 yumurta
# 2 su bardağı süt
# 5-6 çorba kaşığı un
# 4-5 dal maydanoz
# 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
# 3.5 su bardağı et suyu
# Tuz
Hazırlanışı
* Ekmeğin kabuklu kısımlarını bıçakla keserek alın. İç kısmını küp küp doğrayın. Pastırma ve salamı ince ince kesin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın.
* Tereyağın yarısını tavada eritin. Soğanı ekleyip sote edin. Yumurtaları sütle çırpın. Ekmek, pastırma, salam, sote edilmiş soğan, sütlü yumurta karışımı ve kıyılmış maydanozu ayrı bir kapta harmanlayın. Üzerini bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
* Hazırladığınız karışıma tuz ve azar azar un ekleyerek köfte harcı kıvamında yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak top köfteler hazırlayın.
* Tencereye et suyunu doldurup kaynatın. Köfteleri una bulayıp kaynar suya atın. Yaklaşık 5 dakika pişirin. Köfteleri kevgirle alarak bir fırın kalıbına dizin. Rendelenmiş kaşarpeyniri, 1 kepçe yemek suyu ve kalan eritilmiş yağı karıştırıp üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Detaylar
Zorluk Derecesi : 4 / 5
Kişi Sayısı : 4
Hazırlama Süresi : 50 dk.
Pişirme Süresi : 15 dk.
Mutfak : Türk Mutfağı
Kategori : Et Yemekleri