TÜNELDEKİ ÖPÜCÜK
Trenin 4 kişilik kompartımanında, Yaşlı bir nine ve genç bir kız olan torunu ile bir Türk ve bir de İsrailli genç yolculuk yapıyorlarmış.
Tren uzunca bir tünelin karanlığına girince, önce bir öpücük sesi, arkasından kuvvetli bir tokat sesi duyulmuş.
Tren tünelin karanlığından çıkınca herkes merakla birbirine bakmış, görmüşler ki;
İsraillinin yanağında, okkalı tokatın parmak izleri ve gözlerinden acı fışkırıyor.
Herkes birbirine yabancı, kimse ağzını açıp bir tek laf etmeden yolculuğu tamamlayıp trenden şöyle düşünerek inmişler:
Yaşlı Nine:
‘’Aferin torunuma, İsrailli karanlıktan yararlanarak torunumu öptü, torunum namusunu korudu bastı tokatı.’’
Genç Kız:
‘’İsrailli beni öpecekti, karanlıkta yanlışlıkla ninemi öptü, Ninemde kendini koruyup, bastı tokatı. Ne ninem varmış beeaaah?’’
İsrailli:
‘’Ulan şu Türk’ün yaptığı terbiyesizliğin cezasını ben çekiyorum. Öptü kızı, kızda karanlıkta yanlışlıkla tokatı bana attı.’’
Türk:
‘’Oh olsun ulan! Şu it İsraillilere gıcığım vardı.Nasılda kendi elimi öpüp, öpücük sesi çıkardım ve bastım tokatı İsrailliye? Oh beeaaah! İçim biraz rahatladı!’’