Bilim adamları, kırmızı bir tabaktan yemek yemenin, diyet yapan kişilerin kilo vermelerinde yardımcı olduğunu yaptıkları araştırma ile ortaya koydular.
Alman ve İsviçreli akademisyenler tarafından gerçekleştirilen bir çalışmaya göre yemekleri kırmızı tabaklarda servis etmek ya da kırmızı bardaklardan içmek tüketimi yaklaşık yüzde 40'a kadar kesiyor. Genelde kırmızı renk "tehlike, yasak ve dur" gibi düşüncelerle ilişkilendirildiği için atıştırmayı önlüyor.
Çalışmada, 41 erkek öğrenciden kırmızı veya mavi etiketli kupalardan çay içmeleri istendi. Öğrencilerin kırmızı etiketli kupalardan yüzde 44 daha az içtikleri belirlendi. Çalışmanın ikinci kısmında ise 109 kişiye kırmızı, mavi veya beyaz tabakların her birinde on tane çubuk kraker verildi. Kırmızı tabaklı olanlarda daha az çubuk kraker yendiği ortaya çıktı.
Uzmanlar bunun üzerine, devletin ve gıda endüstrisinin sağlıksız gıdalarda caydırıcı olarak kırmızı paket kullanmalarının yararlı olacağını iddia ediyorlar.