Gaziantep'te yürütülen "Ellerin Sesini Öğreniyorum" projesi çerçevesinde işitme engellileryakınları ve kamu personeli işaret dili eğitimi alıyor.
Gaziantep İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde yürüttüğü proje kapsamında Engelli Evi Merkezi'nde işaret dili kursu açıldı.
İşitme engelliler ve yakınları birbirleriyle daha rahat iletişim kurmak kamu personeli ise iş yerlerinde işitme engellilere yardımcı olmak için kursa devam ediyor.
Proje Koordinatörü Özcan Koyunoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada proje kapsamında işaret dili bilmeyen engellilere ve yakınlarına eğitim vererek her iki tarafın yaşadığı sorunu en aza indirmek istediklerini söyledi.
"İşitme engellilerin toplumsal hayatta ve kamu sektöründe işaret dilini bilmedikleri için çektikleri sıkıntıları azaltmayı amaçlıyoruz" diyen Koyunoğlu 9 ay devam edecek projenin 3 ayrı etapta gerçekleştirildiğini ilk iki etapta 80 kişiye işaret dili eğitimi verildiğini ifade etti.