Hamur malzemeleri :

35 gr çekilmiş yulaf

35 gr tam buğday unu

20 gr esmer şeker

35 gr tereyağ


Elmalı harç için :
400 g küpküp doğranmış elma
50 gr şeker
1 kaşık su
Gözkararı zevkinize göre tarçın ve dilerseniz kaklule

Yapılışı :
5 tane elmayı doğradım, pişirmeden borcama dizdim, üstüne az su, tarçın ve 1 kaşık şeker ekledim beklediler, o esnada hamurunu yaptım, yağ kesinlikle oda ısısında yumuşamış olmalı. Şekerle yağı mıncıklıyoruz ve unu ekliyoruz, hepsi bu, ama unun yani hamurun pürüzsüz toz gibi olması lazım, yağ iyice eriyecek…
Bu bildiğimiz hamur kıvamında bir hamur değil, o sebepten ufalanmalı. Elmaların üstüne bu hamuru koyuyoruz ve 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz, Hamur kızarınca olmuştur.
Üzerine kaymaklı dondurma ile sıcakken ölümcül oluyor, afiyet olsun..

Hamur için 2 farklı tarifim var diğeri ise şöyle :
100 gr tereyağ ve yarım su bardağı şekere, 1+1/4 bardak un katarak hazırlıyoruz. Denemeye değer.