Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Hamur malzemeleri:
- 1 paket yumuşak margarin
- 3 su bardağı un
- 1 veya 2 kaşık yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
İçine:
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1/4 limonun suyu
Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi YapılışıKalbura Bastı Tatlısı Tarifi Malzemeleri nelerdir ?, Nasıl yapılır ?
İlk olarak şerbeti hazırlayın
Tatlı sıcak şerbet soğuk olmalı
2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın
Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin
bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın
1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin
Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın
Bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın
Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın
Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin
Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
180C'de 10-15 dakika pişirin
Sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin
üzerleri kızarınca fırından çıkarın
Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün