Soğuyan havalar nedeni ilevücut direnciniz azalır, kalabalık ortamlarda bulunmak ve yorgunluk çabukhastalanmanızı sağlar. Grip olmamanız için hangi besinleri günlük beslenmeprogramınızda bulundurmanız gerektiğini Uzman Diyetisyen Tuğçe Altan Bahçe anlatıyor.
Nar, bağışıklığı güçlendirerek vücut direncini artıran en önemlimeyvedir. Özellikle çekirdekleri ile birlikte tüketilmesi sindirim sistemininsağlığını koruduğu için hastalıkların azalmasına destek olur. Her gün 1/2 adetnarı 1 porsiyon meyve ihtiyacınız yerine tercih edebilirsiniz.
Probiyotik yapısı ile sindirim sisteminin sağlığını koruyarakhastalıklara karşı vücut direncinizi artırır. Yoğurdu sebzelerle karıştırıpsalata ve çorba olarak da yiyebilirsiniz. Her 2 su bardağı yoğurt tüketmenizbağışıklığınızı artırmanız için gereklidir.
Posa oranı, vitamin ve mineral değerleri yüksek sonbahar-kış sebzesi balkabağı özellikle çocukların, yaşlıların,hamilelerin ve yetişkinlerinhastalıklara karşı vücut direncini artırmasına destek olur. Vücuttaki toksikmadde birikimini azaltır ve kolesterolü düşürür. Haftada en az 2 defa çorba ,yemek veya salatalarınızda bulunması gerekir
Sarımsak, antioksidan yapısı ile bağışıklığın güçlenmesini sağlar vesizi gripten korur. Anti-influmatuar içeriği bakteri ve mantar oluşumunuazaltır. Her gün 1-2 diş sarımsağı salata, çorba ve yemeklerinizde olmasınısağlayın
Brokoli bağışıklığı artıranvitamin ve mineral içeriği ile vücut direncinizin de artmasını sağlar.Özellikle kış aylarında gripten korunmak için her gün 1 kase çorba , salataveya sebze yemeği olarak tüketmeniz gerekir.
Posa , vitamin ve mineraldeğeri yüksek bir besindir. Yağlı tohum grubu içinde değerli olan fındığı kilokontrolü sağlamak ve bağışıklığınız güçlendirmek için 1 avuç içiniz kadartüketmelisiniz.